ΣτΕ: Συζητήθηκαν οι προσφυγές κατά των αποφάσεων για τον αριθμό των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) συζητήθηκαν σήμερα οι προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά αποφάσεων του υπουργείου Παιδείας για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και για την κύρωση των πινάκων εισαγομένων στα τμήματα και τις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τις προσφυγές έχουν καταθέσει στο ΣτΕ 70 απόφοιτοι Λυκείου που συμμετείχαν στην τελευταίες πανελλαδικές εξετάσεις (2020-2021) για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Κατά την συζήτηση των προσφυγών σήμερα στο ΣτΕ, η πλευρά των μαθητών δια των δικηγόρων της υποστήριξε πως οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις είναι αντίθετες στα άρθρα 4, 5 και 16 του Συντάγματος και κατά συνέπεια παράνομες.
Ακόμη, η πλευρά των μαθητών υποστήριξε πως από το υπουργείο Παιδείας υπήρξαν τρεις μεταβολές της εξεταστέας ύλης, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ, όπως υποστηρίχθηκε. Οι αλλαγές αυτές, όπως επισήμαναν οι δικηγόροι των αιτούντων, απετέλεσαν «βόμβα» στα θεμέλια των εισαγωγικών εξετάσεων.
Ακόμη, επισημάνθηκε ότι μη νόμιμα και λανθασμένα έγινε η κάλυψη των κενών θέσεων.
Τις παραπάνω θέσεις των προσφευγόντων αντέκρουσαν οι νομικοί παραστάτες του δημοσίου, οι οποίοι μάλιστα σημείωσαν ότι όλες σχεδόν οι επίδικες υπουργικές αποφάσεις δεν θα εφαρμοστούν στο μέλλον, καθώς εξάντλησαν την ισχύ τους.
Οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ (πρόεδρος η Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Σταυρούλα Κτιστάκη) αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες