Στερεά Ελλάδα: «Σαφάρι» ελέγχων της Αστυνομίας – Συνελήφθησαν 24 άτομα

Στη σύλληψη 24 ατόμων προχώρησε η αστυνομία την Πέμπτη (3/3) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο στοχευμένων επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν 1.400 άτομα και 983 οχήματα, προσήχθησαν 30 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 207 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.
«Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.
Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν: 1.400 άτομα, εκ των οποίων 1.131 Έλληνες και 269 αλλοδαποί, καθώς και 983 οχήματα.
Προσήχθησαν: 30 άτομα, εκ των οποίων 10 Έλληνες και 20 αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν: 24 άτομα, εκ των οποίων 8 Έλληνες και 16 αλλοδαποί και συγκεκριμένα:
1 Έλληνας, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
5 Έλληνες και 1 αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
15 αλλοδαποί, για παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
1 Έλληνας, για ανυποταξία.
1 Έλληνας, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
Βεβαιώθηκαν συνολικά: 226 παραβάσεις και συγκεκριμένα:
207 παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. {ήτοι: 82 για υπερβολική ταχύτητα , 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 2 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 3 για μη χρήση κράνους, 4 για ΚΤΕΟ και 104 λοιπές παραβάσεις.
15 παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
4 λοιπές παραβάσεις.
«Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες