Στην τελική ευθεία για τις προαγωγές στη Δικαιοσύνη

Στην τελική ευθεία για την επιλογή των δικαστικών λειτουργών που θα στελεχώσουν τις θέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) βρίσκεται η σχετική διαδικασία, καθώς το μόνο που απομένει είναι να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο κατόπιν εισήγησης του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Ήδη, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ολοκληρώθηκε η διαδικασία ακρόασης των υποψηφίων δικαστικών λειτουργών για την θέση των προέδρων στον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ. Μάλιστα, τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, διαβίβασαν και την σχετική έκθεση προτίμησης προς το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο έχει τον τελικό λόγο.
Ειδικότερα, για την κάλυψη της θέσης του προέδρου Αρείου Πάγου από την οποία αποχωρεί η κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου, η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής ακροάστηκε τις αντιπροέδρους Μαρία Νικολακέα και Μαρία Γεωργίου και τους αρεοπαγίτες Κωστούλα Φλουρή- Χαλεβίδου, Νικόλαο Πιπιλίγκα, Θεόδωρο Κανελλόπουλο και Γρηγόρη Κουτσοκώστα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Διάσκεψης εξέφρασαν την προτίμησή τους για τις κυρίες Γεωργίου, και Φλούρη – Χαλεβίδου, όπως και για τον κ. Κανελλόπουλο. Οι τρεις υποψήφιοι ισοβάθμησαν λαμβάνοντας από 15 θετικές ψήφους. Ακολούθησαν η Μαρία Νικολακέα, ο Νίκος Πιπιλίγκας και ο Γρηγόρης Κουτσοκώστας
Οι πληροφορίες, πάντως, θέλουν ως φαβορί για την προεδρία του Αρείου Πάγου τον κ. Κανελλόπουλο ο οποίος συνταξιοδοτείται σε τρία χρόνια. Σοβαρές πιθανότητες φέρεται να συγκεντρώνει και η υποψηφιότητα της Μαρίας Γεωργίου, η οποία θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα, λόγω συνταξιοδότησης, σε δυο έτη.
Την θέση του προέδρου του ΣτΕ διεκδικούν οι αντιπρόεδροι του ανωτάτου δικαστηρίου Μαρία Καραμανώφ, Ιωάννης Γράβαρη, Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, Δημήτριος Σκαλτσούνη, Παναγιώτης Ευστρατίου και Ευαγγελία Νίκα. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Σκαλτσούνης έλαβε 20 θετικές ψήφους σε σύνολο 22 ψηφισάντων. Ακολούθησε η κυρία Νίκα και ο κ. Ευστρατίου. Να σημειωθεί από το ΣτΕ αποχωρεί στο τέλος του μήνα η νυν πρόεδρος του κ. Μαίρη Σαρπ.
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

21 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες