Στην τελική ευθεία η δίκη Λιγνάδη για έκδοση απόφασης – Αγορεύουν σήμερα οι συνήγοροι

Ένα βήμα πριν την έκδοση της ετυμηγορίας του για την πολύκροτη υπόθεση των καταγγελλόμενων βιασμών ανηλίκων και νεαρών ανδρών από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, βρίσκεται πλέον το δικαστήριο που δικάζει τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σήμερα στο ακροατήριο, αφού αγορεύσουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και ο συνήγορος υπεράσπισης, η έδρα θα ανακοινώσει αν θα εκδώσει εντός της ημέρας την απόφασή της επί της ενοχής του κατηγορουμένου. Διαφορετικά, αν δηλαδή το δικαστήριο δεν αποσυρθεί σήμερα σε διάσκεψη για έκδοση απόφασης τότε αυτό δεν αποκλείεται να γίνει στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή του, η οποία έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη.

Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης και ηθοποιός είχε αρνηθεί τις κατηγορίες για τις οποίες δικάζεται. Συγκεκριμένα, ο Δ. Λιγνάδης είχε αποδώσει την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση σε σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του, προκειμένου όπως είπε, να πληγεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Υποστήριξε ακόμη πως είχε προκαλέσει αντιπαλότητες λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων που είχε λάβει ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου και ανέφερε πως όταν διάβασε ότι θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του πίστεψε πως είναι «τρολιά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Η ποιότητα μιας κατηγορίας φαίνεται από το ποιος ακριβώς τη λέει. Εσείς θα κρίνεται τι ποιόν είχαν όλοι αυτοί που παρήλασαν εδώ πέρα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Δημιούργησαν ένα πλέγμα, ένα σύμπλεγμα, επικοινωνούν μεταξύ τους. Είναι ενωμένοι σε μια αδιαίρετη μονάδα» υποστήριξε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός για τους άνδρες που τον κατήγγειλαν. «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για πέφτουλας ή γύπας. Μπορεί να ξέφυγα σε αυτό τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ», είχε ακόμη αναφέρει σε άλλο σημείο της απολογίας του ο κατηγορούμενος.

«Καταπέλτης η πρόταση του εισαγγελέα

Ο εισαγγελέας, ωστόσο, στην πρότασή του προς το δικαστήριο ήταν «καταπέλτης» για τον Δ. Λιγνάδη ζητώντας από το δικαστήριο να τον κηρύξει ένοχο για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του. «Τελέστηκαν ακραίες πράξεις σεξουαλικής βίας, ο κατηγορούμενος έχτιζε πρώτα σχέση εμπιστοσύνης με τα θύματά του και τους δημιουργούσε την πεποίθηση ότι θα τα βοηθούσε να αναδειχθούν επαγγελματικά σε όποιο χώρο επιθυμούσαν. Η μεθοδολογία που ανέπτυξε επιβεβαιώθηκε από μαρτυρική κατάθεση που μιλούσε για προσπάθεια του Δ. Λιγνάδη επιβολής της εξουσίας του» ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του στο δικαστήριο ο εισαγγελικός λειτουργός.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες