Search
Close this search box.

Συγκλονίζει η χήρα Φύτρου που έχασε παιδιά και σύζυγο στο Μάτι

Ένα από τα πλέον τραγικά πρόσωπα της τραγωδίας που σημειώθηκε στην Ανατολική Αττική το καλοκαίρι του 2018 και είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν μέσα στις φλόγες και τον καπνό 102 άνθρωποι, η κυρία Βαρβάρα Βουκάκη, η γυναίκα που έχασε σύζυγο και δυο ανήλικα παιδιά στο Μάτι, με αίτημα που υπέβαλλε χθες στη Δικαιοσύνη ξεσπά και ζητεί να αποδοθούν βαρύτερες ποινικές ευθύνες σε όσους ευθύνονται για την καταστροφή.
Τα όσα αναφέρονται στο πολυσέλιδο έγγραφο της κυρίας Βουκάκη, χήρας του Γρ. Φύτρου, σοκάρουν. Η χαροκαμένη μάνα και σύζυγος με το αίτημα της στον ανακριτή -το υπέβαλλε ο δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος- επικαλείται σωρεία νέων στοιχείων που στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος. Η χήρα Φύτρου κάνει λόγο για πλαστογραφία στα ημερολόγια πτήσεων των εναέριων μέσων, με στόχο όπως ξεκάθαρα αναφέρει τα υπεύθυνα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να αποποιηθούν των ευθυνών τους.
Ακόμη, η πολιτικώς ενάγουσα στην ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη, επικαλείται στοιχεία που καταδεικνύουν ότι κάποιοι φρόντισαν να διαγράψουν από το καταγραφικό του ΕΣΚΕ τις τηλεφωνικές κλήσεις και το περιεχόμενό τους αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν και την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς (23.7.2018). Χαρακτηριστικά η αιτούσα αναφέρει στο έγγραφό της προς τον ανακριτή:
«…Πλέον είναι προφανές, ότι σύμφωνα με την ανωτέρω σύμβαση, υπεγράφη η αφαίρεση/αλλαγή των καταγεγραμμένων τηλεφώνων και η αλλαγή των σκληρών δίσκων αποθήκευσης υλικού. Δηλαδή, υπέγραψαν την εξαφάνιση των στοιχείων απόδειξης των εγκληματικών τους ενεργειών εκείνης της ημέρας.
Γιατί άραγε προέβη το ΕΣΚΕ σε τέτοια ενέργεια, αφού όλα καλώς τα έπραξε εκείνη την ημέρα και ουδεμία ευθύνη έχει για τα 102 θύματα της πυρκαγιάς; Ακόμη, αφού απλώς «αμέλησαν» να κάνουν όσα ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν και δεν είχαν δόλο, όπως επιμένει η Εισαγγελία, τότε γιατί υπέγραψαν την καταστροφή του καταγραφικού του ΕΣΚΕ, από το οποίο θα προέκυπτε η έλλειψη δόλου; Αφού είναι αθώοι άπαντες οι κατηγορούμενοι των κατηγοριών τους, γιατί χρησιμοποίησαν κάθε έκνομο τρόπο συγκάλυψης των ευθυνών τους;».
Σε άλλο σημείο της αίτησης της η χήρα Φύτρου αναφέρει: «Πλέον, έχει αποδειχθεί πλήρως από δημόσια έγγραφα και μάρτυρες, ότι οι κατηγορούμενοι γνώριζαν αρκετές ώρες πριν την έναρξη της πυρκαγιάς για: α) τις επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, β) την επικινδυνότητα της κατάστασης, γ) τις γεωγραφικές συνθήκες και δ) τις δυνατότητές τους για πρόληψη και κατάσβεση, αλλά δεν έδρασαν αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα.
Άλλωστε από την ΥΕΜΠΣ απογειώθηκαν με τις ίδιες ανωτέρω συνθήκες τρία ελικόπτερα για την Κινέτα. Δεν απογειώθηκε όμως κανένα για το Μάτι».
Ολοκληρώνοντας το πολυσέλιδο αίτημά της προς ανακριτή, Αθανάσιο Μαρνέρη, η τραγική μητέρα και σύζυγος αναφέρει: «Σήμερα, μετά και από τα ανωτέρω περιγραφόμενα νέα στοιχεία, τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά την ανάκριση, οφείλετε να τα ανακοινώσετε εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναμένοντας πλέον να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της, αφού δυστυχώς μέχρι σήμερα αρνείται!…».
Πλέον μετά και το αίτημα αυτό εκ μέρους της χήρας Φύτρου, ο ανακριτής θα πρέπει να αποφασίσει αν θα υποβάλλει νέο αίτημα στην εισαγγελία για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου για το Μάτι, το οποίο μέχρι στιγμής παραμένει σε βαθμό πλημμελήματος.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες