Συναντήσεις Τσιάρα για τις δυνατότητες ανέγερσης νέων δικαστικών μεγάρων

Το μείζον ζήτημα που αφορά στις κτιριακές υποδομές στη Δικαιοσύνη (δικαστικά μέγαρα) και η εκπόνηση του κτηριολογικού προγράμματος τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια νέας συνάντησης που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας με τον πρόεδρο της εταιρείας ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτηριακές Υποδομές Α.Ε.) κ. Τιμολέοντα Κατσίπο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Θανάση Γιάνναρη, τον Γενικό Διευθυντή Έργων κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, τον Νομικό Σύμβολο κ. Στέλιο Στάικο και τον Σύμβουλο Οικονομικών κ. Θανάση Βρυώνη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. Νικόλαος Μαντζούφας.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού ιεραρχήθηκαν οι κτιριακές ανάγκες της Δικαιοσύνης και συζητήθηκαν τόσο οι δυνατότητες ανέγερσης νέων δικαστικών μεγάρων, όσο και η συντήρηση και ανακατασκευή υφιστάμενων κτηρίων».
Ακόμη, «εξετάστηκε η ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων, μεταξύ των οποίων οι Συμπράξεις του Δημοσίου με τον ιδιωτικό Τομέα, με στόχο την άμεση εκκίνηση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των κτιριακών υποδομών σε όλη την επικράτεια. Τέλος, συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση των τεχνικών συναντήσεων της ΚΤΥΠ Α.Ε. με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες