Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να ορίσει πρόεδρο ΣτΕ και Αρείου Πάγου – Τα φαβορί

Τους νέους προέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και τον Άρειο Πάγο, πρόκειται να επιλέξει το υπουργικό συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά και στις δυο αυτές ανώτατες θέσεις της Δικαιοσύνης θα επιλεγούν γυναίκες δικαστικοί λειτουργοί.
Συγκεκριμένα, φαβορί για την προεδρία του ΣτΕ είναι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η αντιπρόεδρος Μαίρη-Ειρήνη Σάρπ, η οποία είναι πρόεδρος του Β΄ Τμήματος. Σε ό,τι αφορά στην προεδρία του Αρείου Πάγου στη θέση αυτή αναμένεται να τοποθετηθεί η αντιπρόεδρος Αγγελική Αλειφεροπούλου, η οποία είναι πρόεδρος του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος.
Αν επιλεγούν από το υπουργικό συμβούλιο οι κυρίες Σαρπ και Αλειφεροπούλου θα παραμείνουν στην θέση του προέδρου για ένα έτος και θα αποχωρήσουν από το δικαστικό σώμα 30 Ιουνίου 2021.
Η επιλογή πάντως των προσώπων από το υπουργικό συμβούλιο θα γίνει μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αποχωρούν από το δικαστικό σώμα λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας που ο πρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες