Συμμετοχή Παναγιωτόπουλου σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συμμετείχε, χθες Τετάρτη 15 Μαρτίου, σε τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Ώστιν, και συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών Άμυνας και υψηλόβαθμων αξιωματούχων διαφόρων χωρών.

Όπως ανακοινώθηκε, στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ουκρανία, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παροχή αμυντικού εξοπλισμού, στην εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνεργασία μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών για κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών.

Κατά την παρέμβασή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η εισβολή στην Ουκρανία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, που υπονομεύει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην ανθρωπιστική και αμυντική βοήθεια που παρέχεται, από τη χώρα μας, στην Ουκρανία, όπως πυρομαχικά και, προσφάτως, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του ουκρανικού λαού για προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες