Τα δύο ονόματα που ακούγονται για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να αφήσουν πίσω τον επεισοδιακό ανασχηματισμό που είχε στο επίκεντρο τον Ευάγγελο Αποστολάκη και να επικεντρωθούν στα προβλήματα. Εξάλλου, όπως σημειώνουν στην «Καθημερινή» κυβερνητικές πηγές, ο υπόλοιπος ανασχηματισμός καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες και «είναι άδικο οι παλινωδίες του κ. Αποστολάκη να επισκιάζουν τις υπόλοιπες αλλαγές».
Το μεγάλο ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι βεβαίως πότε θα πληρωθεί η θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, καθώς πρακτικά το νεοσυσταθέν υπουργείο έχει μείνει ακέφαλο και μέχρι νεωτέρας υπάγεται στο Προστασίας του Πολίτη.
Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση λένε πως το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητώντας ένα πρόσωπο από δύο δεξαμενές: είτε κάποιον ένστολο στη λογική της επιχειρησιακής γνώσης, όπως ήταν ο κ. Αποστολάκης, είτε ένα πρόσωπο που μπορεί να μην είναι αμιγώς επιχειρησιακός, αλλά δεν θα είναι φορτισμένος πολιτικά και δεν θα δημιουργεί έριδες μεταξύ των κομμάτων. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που τον οδήγησαν στην επιλογή Αποστολάκη.
Δύο από τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη. Παράλληλα, υπήρξε σκέψη για τοποθέτηση στο συγκεκριμένο πόστο κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα, όπως κάποιου δασάρχη, αλλά η σκέψη δεν προχώρησε, καθώς συνήθως αυτά τα στελέχη είναι περισσότερο γραφειοκρατικά παρά ικανά επί του πεδίου, απαραίτητο χαρακτηριστικό για τη συγκεκριμένη θέση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες