Τάκης Κυριακάκος: «Συγχαρητήρια στην Υποδιεύθυνση περιπολικών για τις συλλήψεις στον Άγιο Παντελεήμονα»

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ η οποία αναφέρεται στην σύλληψη τριών αλλοδαπών διαρρηκτών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα την 26/9/2021 ήταν αυτή που μου έδωσε το έναυσμα να γράψω δυο λόγια, όχι για το αμιγώς επιχειρησιακό κομμάτι, άλλωστε δεν είμαι επιχειρησιακός παράγοντας, ούτε τις λεπτομέρειες κάτω απ’ τις οποίες έφτασαν οι συνάδελφοι μας στην ανωτέρω σύλληψη των δραστών.
Πρωτίστως θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στους συναδέλφους μας που κατάφεραν να συλλάβουν τους ανωτέρω δράστες και δευτερευόντως επειδή έγινα δέκτης πολλών παραπόνων από συναδέλφους μου που υπηρετούν στην Άμεση Δράση Αττικής,(Α υποδιεύθυνση περιπολικών)να επιχειρήσω μια μικρή αποκατάσταση της αλήθειας, για αυτούς που συμμετείχαν στην εν λόγω σύλληψη και μετά λύπης τους μετά την ανακοίνωση του Αρχηγείου μας, είδαν εαυτούς να απουσιάζουν από οιαδήποτε αναφορά με τρόπο που τους κάνει να αισθάνονται δικαίως αδικημένοι.
Κι αυτοί είναι οι συνάδελφοι της Α υποδιεύθυνσης περιπολικών της ΑΔ.
Διότι ο ένας εκ των δραστών ως προκύπτει κι απ’ τα σχετικά έγγραφα που συντάχθηκαν κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας συνελήφθη από πλήρωμα περιπολικού. Ισως για κάποιους που θα διαβάσουν τις παρακάτω γραμμές να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία και να πουν μα η ανακοίνωση αναφέρεται στην ΑΔ ως υπηρεσία. Ή και ακόμη ακόμη πως σημασία έχει ότι συνελλήφθησαν απ’ την Ελληνική Αστυνομία οπότε λίγη σημασία έχει ποιός τους συνέλαβε.
Ειναι δεδομένο όμως πως για αυτούς που καθημερινά έχουν επιφορτιστεί με το μεγαλύτερο κομμάτι προβλημάτων της κοινωνίας μας,παρότι υπολείπονται κατά πολύ αριθμητικά σε σχέση με τις πραγματικές τους ανάγκες, έχει σημασία και μάλιστα πολύ μεγάλη.
Τους αφήνει μια πικρία πως η προσπάθεια τους δεν αναγνωρίζεται ή δεν τυγχάνει της ίδιας προσοχής απ’ τους διοικούντες. Κι είναι κάτι πραγματικά πολύ άσχημο, αφού πέραν του αισθήματος της αδικίας τους ενισχύει την πεποίθηση πως υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια. Ειναι κρίμα λοιπόν για αυτό το πλήρωμα των περιπολικών για αυτούς τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι έπιασαν νυχτερινή βάρδια και πήγαν στα σπίτια τους μετά από δεκαέξι ολόκληρες ώρες, να μην γίνεται και για αυτούς μια αναφορά. Το ίδιο θα συνέβαινε βέβαια και στην αντίθετη περίπτωση για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ η προσφορά των οποίων είναι δεδομένη και τεράστια στην Ελληνική κοινωνία. Γι αυτόν και μόνον τον λόγο θεωρώ πως έπρεπε να αναφερθώ στα γραφόμενα της ανακοίνωσης του Αρχηγείου μας με την πεποίθηση πως έγινε καθαρά εκ παραδρομής και όχι για άλλον λόγο.
Και πάλι συγχαρητήρια σε όλη την οικογένεια της Άμεσης Δράσης,(Α και Β υποδιεύθυνση).
Ο Τάκης Κυριακάκος είναι αντιπρόεδρος της ΕΑΣΥΑ υπεύθυνος νομικών θεμάτων αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες