Τελεσίγραφο Πλεύρη σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «Έχουν τρεις μήνες να αποφασίσουν αν εμβολιαστούν ή αποχωρήσουν»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης έδωσε τελεσίγραφο στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, καθώς άφησε παράθυρο απόλυσης των υγειονομικών που θα επιμείνουν στην άρνησή τους να συμμορφωθούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, οπότε και λήγει η νέα παράταση που δίνεται στο μέτρο της αναστολής εργασίας, καθώς ουσιαστικά αυτό το τρίμηνο είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να μην τεθούν οριστικά εκτός του ΕΣΥ.
«Με τα δεδομένα της πανδημίας λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς όσοι θέλουν να είναι στο ΕΣΥ, καλούνται να πάρουν σε αυτό το τρίμηνο μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης. Ο ίδιος εξήγησε πως η πανδημία μας δείχνει ότι το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών θα πρέπει να συνεχιστεί. Και γι’ αυτό στο νομοσχέδιο υπάρχει η ρύθμιση παράτασης της ισχύος του μέτρου της αναστολής μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, όπως είπε για γιατρούς, νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος ότι η ανοχή της κυβέρνησης εξαντλείται και ότι πλέον μπροστά στην προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμα και στην απόλυση των αρνητών. «Και εδώ θέλω να είμαστε ξεκάθαροι σε κάτι και το λέμε από τώρα. Προφανέστατα η πανδημία δείχνει ότι μπορεί αυτό το μέτρο να καταστεί συνολικά υποχρεωτικό. Όχι μόνο για την περίοδο που είμαστε τώρα. Η πανδημία δείχνει ότι ο συγκεκριμένος εμβολιασμός είναι απαραίτητος και επομένως εξετάζεται με σαφή τρόπο πλέον εάν αυτοί που θα παρέχουν υπηρεσίες ως γιατροί και νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό στο σύστημα υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι.
Άρα, όσοι βρίσκονται τώρα σε αναστολή να γνωρίζουν ότι όσο διαρκεί η πανδημία θα βρίσκονται σε αναστολή, αλλά επιπλέον εξετάζεται – και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα ολοκληρωθεί – ότι μπορεί να μην υπάρξει άλλη τέτοια δυνατότητα παράτασης και αναμονής του κράτους, θα πρέπει να εμβολιαστούν διαφορετικά δεν θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες στο εθνικό σύστημα Υγείας. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο εμβολιασμός είναι για την προστασία της κοινωνίας και των ασθενών και όποιος θέλει να παρέχει υπηρεσίες στο σύστημα υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος. Με τα δεδομένα της πανδημίας λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι το μέτρο θα παραμείνει και δεν θα παραμείνει μόνο γι’ αυτό το τρίμηνο. Συνεπώς όσοι θέλουν να είναι στο ΕΣΥ, καλούνται να πάρουν σε αυτό το τρίμηνο μια απόφαση αν θα εμβολιαστούν ή δεν εμβολιαστούν και θα θέσουν οι ίδιοι τον εαυτό τους εκτός του ΕΣΥ», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Αστυνομία ψάχνει να συλλάβει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο (βίντεο)
Ναυάγιο στη Φολέγανδρο: Ένας νεκρός μετανάστης – Ψάχνουν 38 ακόμη άτομα (βίντεο)
«Μυστικός δείπνος» Μητσοτάκη – Σκλαβενίτη με φόντο την ακρίβεια σε βασικά αγαθά – Τι συζήτησαν
Self test στις γιορτές: Άνοιξε η πλατφόρμα για τη διάθεσή τους
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες