Τετράμηνη φυλάκιση στον Κασιδιάρη για συκοφαντική δυσφήμιση

Στην καταδίκη του Ηλία Κασιδιάρη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος πρώην υποψηφίου βουλευτή αλλά και μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Σταύρου, προχώρησε σήμερα το αρμόδιο δικαστήριο.
Με την απόφαση που εκδόθηκε επιβλήθηκε στον Η. Κασιδιάρη ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, ενώ αντίθετα αθώος κρίθηκε ο Ν. Μιχαλολιάκος.
Η συγκεκριμένη υπόθεση οδηγήθηκε στο ποινικό ακροατήριο μετά από μήνυση που έχει καταθέσει ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Σταύρου.
Με την μήνυσή του ο Η. Σταύρου υποστήριζε ότι υπήρξαν συκοφαντικές αναρτήσεις σε βάρος του στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής το 2014. Οι αναρτήσεις, σύμφωνα με το μηνυτή, έγιναν μετά την κατάθεσή του στην ανάκριση που ερευνούσε τότε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το δικαστήριο αν και προχώρησε στην καταδίκη του Η. Κασιδιάρη αποφάσισε να κηρύξει αθώο τον Ν. Μιχαλολιάκο, με το σκεπτικό ότι το επίδικο διάστημα ο τελευταίος βρίσκονταν προφυλακισμένος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και δεν αποδείχθηκε ότι είχε γνώση των επίμαχων αναρτήσεων.
Κατά τη διάρκεια της δίκης ο μηνυτής υποστήριξε, πάντως, πως για να αναρτηθεί οποιοδήποτε άρθρο στην ιστοσελίδα, θα έπρεπε να έχει εγκριθεί από τον Ηλ. Κασιδιάρη, ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε πλήρη γνώση και χάραζε τη γραμμή.
Από την πλευρά του, ωστόσο, ο Ηλίας Κασιδιάρης αρνήθηκε κάθε σχέση με την ιστοσελίδα, τη διαχείριση της και τις επίμαχες αναρτήσεις.
Επιπλέον, η υπεράσπιση των Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη υποστήριξε ότι η ιστοσελίδα ανήκε σε άλλο, τρίτο πρόσωπο, ο οποίος εμφανιζόταν ως σχεδιαστής της.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες