Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση φοιτητών και συλλόγου εργαζομένων έξω από το κτίριο Διοίκησης ΑΠΘ

Κινητοποίηση έξω από το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησαν συνδικαλιστικά όργανα διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος και φοιτητές, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Η διαμαρτυρία των εργαζομένων αφορούσε τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας εργολαβικού υπαλλήλου του τεχνικού συνεργείου και εκπρόσωποι του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού συναντήθηκαν με τον αντιπρύτανη Διοικητικών Υπηρεσιών.
Περαιτέρω, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, τα οποία είχαν ενταθεί μετά και την καταδρομική επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει κουκουλοφόροι σε έξι ορόφους του. Ο Σύλλογος ζητεί να παραμένουν και οι 8 πόρτες εξόδου του κτιρίου ανοιχτές, για λόγους ασφαλούς διαφυγής των εργαζομένων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Κουρμούλης παρότρυνε «οι πρυτανικές αρχές να σταθμίσουν τις υπηρεσιακές και επιχειρησιακές ανάγκες με την ανάγκη προστασίας της ανθρώπινης ζωής». Γνωστοποίησε δε την πρόθεση «να απευθυνθούμε στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους». Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των υγειονομικών εγγράφων, ο κ. Κουρμούλης παρατήρησε πως θα μπορούσε να γίνεται από κεντρική είσοδο του Κτιρίου Διοίκησης, όπως συμβαίνει τώρα, και οι υπόλοιπες πόρτες να παραμένουν ανοιχτές μόνο για την έξοδο με τοποθέτηση κατάλληλου μηχανισμού.
Από την πλευρά τους, οι φοιτητές ανέφεραν ότι «οι πρυτανικές αρχές μαζί με την κυβέρνηση βρίσκονται σε μία διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να απολύσουν εργαζομένους, να βάλουν τα ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ, παρά να πάρουν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας».
Σημειώνεται ότι η κατάληψη που είχε γίνει, χθες το πρωί, στις γραμματείες της Σχολής Θετικών Επιστημών, ως αντίδραση στην αστυνομική επιχείρηση που προηγήθηκε την ίδια μέρα έληξε με την αποχώρηση των ατόμων μέσα από τα γραφεία, ενώ ζημιές δεν καταγράφηκαν.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Δολοφονία Σολόνικ: Έπιασαν λάθος άνθρωπο στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω συνωνυμίας!
Συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ: Ποινική δίωξη για πλημμελήματα και αυτόφωρο για τους έξι συλληφθέντες
Τραγικός επίλογος στις Σέρρες: Νεκρή η 24χρονη αγνοούμενη από την κακοκαιρία «Διομήδης»
Έσπασε κάθε ρεκόρ ο πληθωρισμός: Εκτοξεύτηκε στο 5,1% τον Δεκέμβριο
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες