Θεσσαλονίκη: «Σαρώνουν» το εργοτάξιο με τις οβίδες – Επί τόπου Στρατός και ΕΛ.ΑΣ (εικόνες & βίντεο)

Εκ νέου ελέγχους πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο εργοτάξιο της Λέοντος Σοφού στη Θεσσαλονίκη, μέλη του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς του Στρατού (ΤΕΝΞ), προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει επιπλέον εκρηκτική ύλη.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την είσοδο του εργοταξίου και δεν επιτρέπουν τη διέλευση στους περαστικούς, ενώ στο σημείο βρίσκεται και στρατιωτικό όχημα με γιατρό για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με το grtimes.

Θυμίζουμε ότι στο σημείο είχαν εντοπιστεί την προηγούμενη εβδομάδα τρεις οβίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι οποίες απομακρύνθηκαν και εξουδετερώθηκαν.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί σύμφωνα με πληροφορίες κάποια επιπλέον εκρηκτική ύλη, οι έρευνες γίνονται προληπτικά, με το κλιμάκιο της ΤΕΝΞ να «χτενίζει» με το σκαπτικό μηχάνημα το έδαφος.

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο επί της οδού Λέοντος Σοφού θα ανεγερθεί πολυώροφο ξενοδοχείο.

Στη διάρκεια των εκσκαφών που γίνονται παρουσία και αρχαιολόγου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, έχουν βρεθεί τμήματα υπόγειων παλαιότερων κατασκευών, του 20ου αιώνα, τα οποία δεν έχουν αρχαιολογική αξία και ως εκ τούτου κατεδαφίστηκαν.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες