Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 60χρονη που μεγάλωνε 16 σκυλιά σε διαμέρισμα 70 τ.μ.

Το Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας Τριανδρίας κλήθηκε να διερευνήσει κατά πόσο ισχύει μία καταγγελία σε βάρος μιας 60χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη. Η καταγγελία ανέφερε ότι η 60χρονη λειτουργούσε στο σπίτι της εκτροφείο σκύλων ράτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, όταν έφτασαν στο διαμέρισμα οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μέσα σε 70 τετραγωνικά μέτρα υπήρχαν 12 ενήλικα σκυλιά και 4 κουταβάκια. Στον χώρο υπήρχαν διάσπαρτες ακαθαρσίες ενώ η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Κάποια από τα σκυλιά ήταν κλειδωμένα σε κλουβιά.

Τι ισχυρίστηκε η 60χρονη

Η 60χρονη ισχυρίστηκε ότι ο γιος της έχει εκτροφείο και κάποια από τα ζώα φιλοξενούνται στο σπίτι. Όλα τα σκυλιά ήταν καθαρόαιμα. Κάποια από αυτά έφτασαν στην Ελλάδα από γειτονικές χώρες.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος για μη τήρηση κανόνων ευζωίας ζώων συντροφιάς. Η βασιμότητα της κατηγορίας περί εμπορίας διερευνάται. Με εντολή εισαγγελέα και με τη συνδρομή της κτηνιατρική υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης τα ζώα παραδόθηκαν για φιλοξενία.

Στην 60χρονη επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και αύριο θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες