Θρίλερ με ακυβέρνητο σκάφος μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης

Επιχείρηση προσέγγισης και διάσωσης των επιβαινόντων σε σκάφος που είχε μείνει ακυβέρνητο ανοικτά της Κρήτης έστησε το Σάββατο το Λιμενικό.

Εν τέλει το σκάφος ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου παρουσιάζοντας μηχανική βλάβη αλλά και εισροή υδάτων. Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Λιμενικού αναφέρει: “Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, Θήρας, Ρεθύμνου και Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Θ/Γ σκάφους «PHELAN GOOD» σημαίας Μάλτας, λόγω μηχανικής βλάβης και ελεγχόμενης εισροής υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικού Αιγαίου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., το Ρ/Κ ”ΕΛΛΗΝΟΠΕΡΑΜΑΤΑ” Ν.Η. 177, ιδιωτικά μέσα, παραπλέοντα πλοία και ένα (01) μη επανδρωμένο αεροσκάφος (ΜΕΑ) FRONTEX.

Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ανωτέρω Ρ/Κ στον λιμένα Ηρακλείου, όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «PHELAN GOOD», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες