Το αυτογκόλ της Μιχαηλίδου, το λάθος μήνυμα και ο βαρύς χειμώνας

Με ένα απίστευτο…αυτογκόλ η υφυπουργός Εργασίας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, κατάφερε να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, να βγάλει ανακοίνωση διάψευσής του εαυτού της και να βρεθεί έκθετη στα μάτια των πολιτών. Και όλα αυτά σε μόλις λίγες ώρες, χωρίς καμία πίεση και χωρίς κανέναν λόγο!
Η κυρία Μιχαηλίδου, προφανώς εκτός κυβερνητικής γραμμής, δήλωσε πως, «Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια».
Λίγες μόλις ώρες αργότερα και αφού η δήλωσή της πήρε μεγάλη έκταση, ήρθε η διάψευση του εαυτού της και με ένα δελτίο τύπου ξεκαθάριζε πως, «Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις, ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού, με απόλυση».
Η ατυχής δήλωση της κυρίας Μιχαηλίδου ήρθε σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο, να πείσει για την αναγκαιότητα εμβολιασμού του πληθυσμού, με την κυρία Πελώνη να δηλώνει στον ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, πως «στόχος είναι ο εμβολιασμός του 70% του πληθυσμού έως το καλοκαίρι», παράλληλα και αυτό είναι το θετικό, κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες προγραμματίστηκαν 433.175 νέα ραντεβού πρώτης δόσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Παράλληλα οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την μετάλλαξη Δ που κυριαρχεί πλέον και εκεί που διαπιστώνεται μια μεταστροφή του κόσμου, έρχεται η δήλωση της Μιχαηλίδου, για να στείλει το αντίθετο από το επιθυμητό μήνυμα της κυβέρνησης.
Εκεί λοιπόν που επιχειρείται μια προσπάθεια ομοψυχίας, η κυρία Μιχαηλίδου έρχεται και δημιουργεί «στρατόπεδα» βάζοντας το δίλημμα ή εμβολιάζεσαι και δουλεύεις ή δεν εμβολιάζεσαι και απολύεσαι!
Αυτό που ενδεχομένως λησμονεί η υφυπουργός είναι ότι απευθύνεται σε μια κουρασμένη κοινωνία που μετά από Μνημόνια και απανωτά Lockdown επιθυμεί την σταθερότητα, την ηρεμία και όχι απειλές.
Άλλωστε να μην ξεχνούν τα στελέχη της κυβέρνησης πως το μέτωπο των αντιεβολιαστών θα βρεθεί μπροστά τους μετά το καλοκαίρι, όταν και θα κληθούν να εφαρμόσουν το μέτρο των αμιγώς και μεικτών χώρων στην εστίαση, με τις αντιδράσεις να είναι ήδη έντονες.
Αλλά όλες υποβόσκουν μιας και η αύρα του καλοκαιριού «διαλύει» τα σύννεφα, όμως ο χειμώνας στο συγκεκριμένο πεδίο, αναμένεται βαρύς.
[email protected]

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες