ΜΠΡΟΣΤΑ: «Το ενιαίο ψηφοδέλτιο σηματοδοτεί την πορεία του ένστολου συνδικαλισμού προς τα πίσω, για αυτό εμείς οφείλουμε να αγωνιστούμε για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες!»

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι κάποιοι από το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, παρότι είναι εν ενέργεια αστυνομικοί, δεν γνωρίζουν ότι μια εξώδικη επιστολή διαμαρτυρίας επιδίδεται στους άμεσα ενδιαφερόμενους ή θυροκολλείται σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους στην οικίες τους ή στο χώρο εργασίας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της ΜΠΡΟΣΤΑ:

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι κάποιοι από το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, παρότι είναι εν ενέργεια αστυνομικοί, δεν γνωρίζουν ότι μια εξώδικη επιστολή διαμαρτυρίας επιδίδεται στους άμεσα ενδιαφερόμενους ή θυροκολλείται σύμφωνα με τους νόμιμους τύπους στην οικίες τους ή στο χώρο εργασίας.

Το εξώδικο λοιπόν που εστάλη από τρεις Ενώσεις, αλλά και συνυπογράφτηκε από μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, δεν εναντιώνεται – πλην όμως απευθύνεται στην Ομοσπονδία με τους νόμιμους τύπους, που ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά την συνταγματικότητα της τροπολογίας, που έφερε η πολιτεία, χωρίς προηγούμενο αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, αλλά και χωρίς ουδείς να ερωτηθεί για το ενιαίο ψηφοδέλτιο, το οποίο φυσικά αντίκειται στην φιλοσοφία της διεύρυνσης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δημιουργεί μια πορεία προς τα πίσω στον ένστολο συνδικαλισμό, αλλά και όπου αλλού υπάρχει πρόθεση να εφαρμοστεί.

Η εξώδικη επιστολή εστάλη πρωινές ώρες την ημέρα του συνεδρίου, διότι πλην της αναφοράς στην συνταγματικότητα της αλλαγής του Νόμου, που οφείλει η ίδια η Ομοσπονδία ως δευτεροβάθμιο όργανο να ελέγξει, αναφέρεται και στην προγραμματισμένη για το συνέδριο αλλαγή του καταστατικού σε σχέση με τον νόμο, όπως αυτή απεστάλη στους αντιπροσώπους αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή και λίγη ώρα πριν την ψήφιση του.

Όσον αφορά για την ενημέρωση των συνέδρων για το εξώδικο, το μέλος της εκτελεστικής Γραμματείας Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ενημέρωσε τους συνέδρους, πριν την ψήφιση για τις αλλαγές του καταστατικού, την αντίθεσή του στις μεθοδεύσεις για την εργαλειοποίησή του συνδικαλιστικού κινήματος της Αστυνομίας, αλλά και τις τροποποιήσεις που περιλαμβάνονταν για την αλλαγή του καταστατικού και αντίκεινται στο νόμο. Επίσης, δήλωσε ότι θα προβεί σε κάθε ενέργεια εξωδικαστική ή δικαστική σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος.

Άλλωστε, το γεγονός ότι το προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. συμμορφώθηκε και παρέλειψε το άρθρο 42 όπως όφειλε σύμφωνα με το Νόμο, καταδεικνύει ότι προφανώς το εξώδικο είχε ήδη παραληφθεί..

.
Η ενότητα και η συμπόρευση όλων με σκοπό την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών μας βρίσκει σύμφωνους και είναι δεδομένη, από τη στιγμή βέβαια που δεν παραβιάζονται οι νόμοι και οι κανόνες, αλλά και δεν υπονομεύονται οι αγώνες των Ελλήνων Αστυνομικών για ένα ελεύθερο και ακηδεμόνευτο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η πορεία προς τα εμπρός δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί με νόμους, που μας γυρνάνε προς τα πίσω. Κανείς δεν έχει λόγο να φοβάται εξώδικες επιστολές, όταν οφείλει να είναι εγγυητής της νομιμότητας, αλλά ούτε εκείνος που αγωνίζεται για τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και όχι για τη συρρίκνωσή τους.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες