Το «ευχαριστώ» από τον δήμαρχο Σουφλίου στους πυροσβέστες για την τιτάνια μάχη που έδωσαν στη Δαδιά

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «το δάσος στη Δαδιά, ήταν, είναι και θα παραμείνει η καρδιά και ο πνεύμονας του Δήμου Σουφλίου…», ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν «στην τιτάνια προσπάθεια διαχείρισης της έκτακτης αυτής κατάστασης ανάγκης».

Με τα δεδομένα στο πεδίο να συνηγορούν υπέρ του ελέγχου της πυρκαγιάς, ο κ. Καλακίκος αναφέρει χαρακτηριστικά στην ευχαριστήρια ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Την τελευταία εβδομάδα γράφτηκαν για το δάσος της Δαδιάς ίσως μερικές από τις πιο μελανές σελίδες του βιβλίου της σύγχρονης ιστορίας του. Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, καθίσταται αυτή τη στιγμή εφικτό να ειπωθεί ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες βέβαια εξακολουθούν να επιχειρούν επί των ενεργών εστιών.

Σημειώνεται ότι τη στιγμή του σημερινού απολογισμού ως σημαντικό λογίζεται το γεγονός ότι δεν θρηνούνται ανθρώπινες ζωές και οικιακές εκτάσεις…».

Ο κ. Καλακίκος ευχαριστεί το Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση κινητοποίηση υπογραμμίζοντας τις ιδιάζουσες συνθήκες υπό τις οποίες επιχείρησε και οι οποίες δυσχέραναν κατά πολύ το έργο του. Τα στελέχη του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ., τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τα τμήματα Π.Π. της Περιφέρειας του Νομού Έβρου, την ΠΑΜΘ μεταξύ άλλων για την παροχή των απαραίτητων μηχανημάτων και τη συμβολή στο σχεδιασμό αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, τη Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο Σουφλίου, τους Δασικούς Συνεταιρισμούς, τις εθελοντικές ομάδες-σωματεία και μεμονωμένους εθελοντές, τους ιδιώτες επαγγελματίες του Δήμου Σουφλίου και της ευρύτερης περιοχής καθώς και τους πολίτες, το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, τις φιλοζωικές οργανώσεις για τη φροντίδα της άγριας πανίδας, τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Βασίλη Δελησταμάτη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σουφλίου Νίκο Γκαϊδατζή για την συμβολή τους «στη διαδικασία κρίσιμων αποφάσεων».

Τέλος, ο κ. Καλακίκος σημειώνει ότι «Πολλά δέντρα μπορεί να κάηκαν, το δάσος όμως δεν χάθηκε!» τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων στη λήψη αποφάσεων για την αποκατάσταση και την αναβάθμιση του δάσους.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες