Το ΓΕΕΘΑ τίμησε τον γλύπτη Νίκο Φλώρο για το έργο του «Ελληνική Σημαία» (εικόνες)

Τιμητική πλακέτα δόθηκε στον γλύπτη Νίκο Φλώρο για την προσφορά του στο ΓΕΕΘΑ με το έργο «Ελληνική Σημαία».

Ο διεθνούς φήμης γλύπτης Νίκος Φλώρος παρουσίασε ένα από τα πιο γνωστά του έργα, την «Ελληνική Σημαία» από τη σειρά «Ήρωες  από Μέταλλο» που δημιουργήθηκε για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ύστερα από την τελευταία έκθεση στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, επέστρεψε για να εκτεθεί σαν κυρίαρχο έκθεμα επί σκηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος μετά από πρόσκληση του ΓΕΕΘΑ στην επετειακή εκδήλωση της 21ης Νοεμβρίου των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης του ΓΕΕΘΑ ο αρχηγός – στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κάλεσε επι σκηνής τον Νίκο Φλωρο ώστε να του παραδώσει τιμητική  πλακέτα για την προσφορά του διά μέσου της τέχνης του στο ΓΕΕΘΑ. Παρούσα ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την εκδήλωση τίμησε επίσης, με την παρουσία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Παρόντες ήταν και οι αρχηγοί ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ, Στυλιανός Πετράκης και ΓΕΑ, Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο πρέσβης των ΗΠΑ Γιώργος τζ. Τσούνης. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα και ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Ποιος είναι ο Νίκος Φλώρος

Ο Αρκάς εικαστικός Νίκος Φλώρος, προερχόμενος από μια οικογένεια Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Ελλάδας, εμπνέεται και δημιουργεί τιμητικά, με σεβασμό και συγκίνηση, ένα επετειακό έργο, την τρισδιάστατη «Ελληνική Σημαία».

Στο έργο του, η «Σημαία» παύει να είναι γαλανόλευκη και η διχρωμία της κατακεραυνώνεται με το κόκκινο χρώμα του αίματος όσων έδωσαν τη ζωή του για τους αγώνες του Έθνους αλλά και του χρώματος του πάθους που διακατέχει διαχρονικά τον Έλληνα πολεμιστή για την Ελευθερία και την Ευνομία.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες