27.6 C
Athens
29.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή 24 Μαΐου 2024
More

  Το L&O «χαρτογραφεί» την εγκληματικότητα της Αθήνας: οι μαφίες του κέντρου, οι πιάτσες και τα πόστα  Σε βαβέλ του εγκλήματος με ομάδες από διάφορες χώρες που έχουν μοιράσει τα πόστα των εγκληματικών τους δραστηριοτήτων έχει μετατραπεί το κέντρο της Αθήνας με την αστυνομία, να επιχειρεί εκ των υστέρων για μια ακόμη φορά, να «μαζέψει» την κατάσταση. Οι πυροβολισμοί στην οδό Μενάνδρου με έναν νεκρό και έναν τραυματία, είναι μόνο η κορυφή του «παγόβουνου» των έκνομων ενεργειών που λαμβάνουν χώρα στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας. Το lawandorder.gr χαρτογραφεί τις μαφίες, τα πόστα και τις πιάτσες για τον έλεγχο μεγαλύτερου μεριδίου στην πώληση ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων, για τις οποίες έχει ξεκινήσει «πόλεμος» μεταξύ αντίπαλων φατριών.
  Ναρκωτικά και κλοπές στα Εξάρχεια
  Τα Εξάρχεια παρά τις συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις, αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες «πληγές» στο κέντρο της Αθήνας. Στην περιοχή γίνεται διακίνηση ναρκωτικών από ομάδες Αλβανών, Αλγερινούς και Έλληνες. Μικρότερο ποσοστό, κυρίως ως ντίλερ έχουν οι Μαροκινοί και οι Σύροι. Πακιστανοί και Αφγανοί διακινούν λαθραία τσιγάρα και καπνό, που κρύβουν σε διαμερίσματα «καβάτζες» στην περιοχή. Η δράση τους εντοπίζεται στην πλατεία και στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο. Σπείρες Αλγερινών, Μαροκινών και Νιγηριανών, πραγματοποιούν καθημερινές διαρρήξεις οχημάτων και ληστείες στις οδούς Τσαμαδού, Ζαΐμη, Μεθώνης, Δερβενίων, Βαλτετσίου, Αραχώβης, Στουρνάρη και Τζώρτζ .
  Πλαστά έγγραφα και πορνεία στην Πατησίων
  Η οδός Πατησίων, μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Αθήνας, αποτελεί μια ιδιαιτέρως εγκληματογόνα περιοχή. Στην οδό Αντωνιάδου, πίσω από την ΑΣΟΕΕ, καθώς και στις Ιουλιανού, Χέυδεν, Ηπείρου, Βερανζέρου, Ιουλιανού, Δεριγνύ, Κοδριγκτώνος και Πιπίνου υπάρχει ένα διαρκές αλισβερίσι ναρκωτικών. Το ίδιο συμβαίνει και στις οδούς Φυλής, Μηθύμνης, Λέλας Καραγιάννη, Πλατεία Αμερικής, Πλατεία Κολιάτσου, Πλατεία Βικτωρίας, Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και Πεδίο του Άρεως. Μάλιστα στην Γ΄Σεπτεμβρίου και στα Κάτω Πατήσια, έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς άρτια εργαστήρια κατασκευής πλαστών εγγράφων, όπως διαβατήρια και ταυτότητες. Στην οδό Πατησίων μετά την πλατεία Αμερικής έως και τον Άγιο Λουκά, κάνουν «πιάτσα» μόλις πέσει ο ήλιος, γυναίκες από την Αφρική. Σε αυτές τις περιοχές, κουμάντο κάνουν εγκληματικές ομάδες από τη Νιγηρία, Σομαλία, Σιέρα Λεόνε, Ακτή Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν, Αλγερία και Μαρόκο.
  Ομόνοια: Ναρκωτικά, λαθραία και κρησφύγετο παράνομων μεταναστών
  Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Ομονοίας έως και τον Κεραμεικό, αποτελούν το μεγαλύτερο κέντρο ανομίας στην Αθήνα. Τα τελευταία δέκα χρόνια η περιοχή αφέθηκε κυριολεκτικά στην τύχη της. Οι μαφίες των αλλοδαπών, που δειλά δειλά είχαν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται στην περιοχή γιγαντώθηκαν στο πέρασμα των χρόνων. Σε δρόμους όπως η οδός Μενάνδρου, η Γερανίου,η Νικηφόρου, η Σοφοκλέους, η Αναξαγόρα και η Ζήνωνος, ελέγχονται από αδίστακτες ομάδες Αφγανών, Πακιστανών, Αλγερινών και Μαροκινών. Πολλά από τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών στους συγκεκριμένους δρόμους, είναι καβάτζες αποθήκευσης λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών, ενώ πολλοί μετανάστες προερχόμενοι από τις παραπάνω χώρες, οργανώνονται σε σπείρες που κάνουν κλοπες και διαρρήξεις. Σε πολλά από τα διαμερίσματα και τα υπόγεια της περιοχής μάλιστα, βρίσκουν καταφύγιο εκατοντάδες «αχαρτογράφητοι» παράτυποι μετανάστες και όχι μόνο, που διαβιούν μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής που αποτελούν «βόμβα» για την δημόσια υγεία.
  Οι πιάτσες των τοξικομανών
  Εκτός από τις γνωστές πιάτσες των τοξικομανών, η Ελληνική Αστυνομία διαπιστώνει την δημιουργία νέων, αμέσως μετά από επιχειρήσεις που πραγματοποιεί. Το θέμα των ναρκωτικών όπως επισημαίνουν στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, «δεν μπορεί να λυθεί με αστυνομικές επιχειρήσεις, χρειάζεται παρεμβάσεις από πολλές δομές και υπηρεσίες προκειμένου να περιοριστεί». Έτσι λοιπόν, πιάτσες ναρκωτικών εκτός από τις πλατείες Ομονοίας, Βάθης, Αντωνιάδου, Πλατεία Αμερικής και Εξάρχεια, έχουν δημιουργηθεί στο Άλσος χωροφυλακής στους Αμπελοκήπους, στην οδό Ξούθου, στο Πάρκο Αγίου Νικολάου στο Κολωνάκι, όπου μεταφέρθηκαν οι τοξικομανείς από την οδό Μασσαλίας και στο Άλσος του Ευαγγελισμού. Μάλιστα πολλά από τα άτομα που συγκεντρώνονται σε αυτούς τους χώρους, είναι και άστεγοι.
  Σπείρες ληστών σε Σεπόλια και Πατήσια
  Σημαντικό πρόβλημα εγκληματικότητας αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι σε Σεπόλια, Κάτω Πατήσια και Κολωνό. Σε αυτές τις περιοχές έχει διαπιστωθεί η δράση συμμοριών που πραγματοποιούν ληστρικές επιθέσεις σε βάρος πεζών αλλά και διαρρήξεις. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προσδοκά να μειώσει την δραστηριότητα των συγκεκριμένων ομάδων με την αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης και κυρίως με την παρουσία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
  Παράνομες λαϊκές αγορές σε Πατήσια και Αχαρνών
  Μια ακόμη έκφανση ανομίας και ασύδοτης δράστης παραβατικών στοιχείων, είναι η ύπαρξη παράνομων λαϊκών αγορών που διαθέτουν προς πώληση αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης φρούτα στους πολίτες. Τέτοιες δραστηριότητες εντοπίζονται καθημερινά στην οδό Πατησίων, όπου Ρομά στήνουν πάγκους χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην οδό Αχαρνών, από Ρομά και αλλοδαπούς που στήνουν πάγκους με εποχικά φρούτα μεταξύ παρκαρισμένων αυτοκινήτων και…καυσαερίου. Στον δήμο της Αθήνας έχουν φτάσει αναφορές πως άτομα χωρίς άδεια πουλάνε εμπορεύματα πλησίον της νόμιμης λαϊκής αγοράς στην Μιχαήλ Βόδα, κάθε Σάββατο, δημιουργώντας ουσιαστικά μια παραλαϊκή αγορά τροφίμων.
  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ