Το Ναύπλιο τίμησε τους Γάλλους φιλέλληνες που συμμετείχαν στην Επανάσταση του 1821 (εικόνες & βίντεο)

Ο Δήμος Ναυπλίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών της απελευθέρωσης της πόλης, διοργάνωσε στην πλατεία Φιλελλήνων την Παρασκευή, εκδήλωση ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στους Γάλλους φιλέλληνες της Ελληνικής Επανάστασης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε τιμητικό άγημα των Δοκίμων Αξιωματικών της Σχολής Αεροπορίας της Γαλλίας με επικεφαλής του αγήματος τον συνταγματάρχη Olivier Madiot, ακόλουθο Άμυνας στη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ακολούθησε επιθεώρηση του αγήματος των φοιτητών αξιωματικών της Γαλλικής Αεροπορίας από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον Γάλλο ακόλουθο άμυνας Olivier Madiot και κατόπιν χαιρετισμοί από τον δήμαρχο και τον Γάλλο ακόλουθο.

Η τελετή συνεχίστηκε με την έπαρση της Γαλλικής Σημαίας ενώ ανακρούστηκαν από την Φιλαρμονική του Δήμου Ναυπλιέων οι Εθνικοί Ύμνοι Γαλλίας και Ελλάδος.

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων, σάλπισμα των νεκρών από σαλπιγκτή της Φιλαρμονικής και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σημαντική και καταλυτική βοήθεια του συμβούλου εξωτερικού εμπορίου της Γαλλικής Κυβέρνησης Δημήτρη Ξυλινά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Γκιόλας και Ανδρέας Πουλάς, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες