Το νέο αίτημα της Πισπιρίγκου – Τι ζητά για την κεταμίνη

Νέο αίτημα για την κεταμίνη αναμένεται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, που κατηγορείται ότι σκότωσε με θανατηφόρα δόση την κόρη της, Τζωρτζίνα.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, το αίτημα για χημική ανάλυση της κεταμίνης που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα γίνεται με σκοπό να διαπιστωθεί αν πρόκειται για την ενδονοσοκομειακή κεταμίνη ή αυτή που χρησιμοποιούν οι τοξικομανείς. Αν πρόκειται για κεταμίνη που πωλείται παράνομα, τότε καταρρίπτεται ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης που ρίχνει τις ευθύνες στους γιατρούς.

Η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα
Η κεταμίνη που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

«Έχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο. Έχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα», τόνισε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα της έρευνας θα οδηγήσει στην ανακάλυψη της πραγματικής προέλευσης της ουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλα συστατικά έχει η ενδονοσοκομειακή κεταμίνη και άλλα η παράνομη κεταμίνη που πωλείται σε διάφορες μορφές, από χάπι μέχρι και διάλυμα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως επεσήμανε στο Star καθηγήτρια κλινικής φαρμακολογίας ΑΠΘ, η παράνομη κεταμίνη είναι συνήθως αναμεμειγμένη είτε με διεγερτικά, είτε με καφεΐνη.

Άρχισαν οι καταθέσεις των γιατρών από το νοσοκομείο του Ρίου

Μετά τους 25 γιατρούς και νοσηλευτές στο Καραμανδάνειο, τη σκυτάλη στις καταθέσεις στην 18η ανακρίτρια πήρε το ιατρικό προσωπικό του Ρίου που ήταν παρόν στις νοσηλείες της Τζωρτζίνας απο τον Απρίλιο του 2021 μέχρι και 26 Ιανουαρίου 2022. Συνολικά θα καταθέσουν 16 άτομα. Σήμερα το πρωί κατέθεσαν τέσσερις νοσηλεύτριες και μία παιδίατρος

Η παιδίατρος κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τις δύο μικρές δόσεις κεταμίνης που έλαβε η μικρή Τζωρτζίνα κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο του Ρίου, επτά μήνες πριν από το θάνατό της. Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου περιέγραψε και τη συμπεριφορά της μητέρας που ρωτούσε και σε αυτό το νοσοκομείο για κάμερες και ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες