Τούρκοι αναλυτές εξηγούν γιατί οι S400 στην Τουρκία θα είναι «τυφλοί» – Γιατί τους συγκρίνουν με τους Patriot (βίντεο)

Συζήτηση έχει ξεσπάσει για τους S400 στην Τουρκία. Ο δημοσιογράφος Γκιουρκάν Ζενγκίν ανέφερε: «Φαίνεται πως λόγω των S400 θα προκληθεί φθορά στον στόλο της Τουρκικής Αεροπορίας κι αφού δεν θα μπορούμε να τον ανανεώσουμε, οι S400 θα είναι ο μηχανισμός και το σύστημα που θα καλύπτει το κενό στην ασφάλεια μας».

«Ας το χρησιμοποιήσουμε πλήρως με όλα τα συστήματα διότι είναι το μόνο πραγματικό αντιαεροπορικό σύστημα που διαθέτει η Τουρκία, εκτός από τα μαχητικά είναι το πιο εξελιγμένο σύστημα στον κόσμο. Ας το πάρουμε, ας το εγκαταστήσουμε παντού», πρόσθεσε.

Ο διευθυντής του κέντρου πολιτικών ερευνών Edam Σινάν Ουλγκέν δήλωσε: «Μα τους S400 φυσικά και θα τους συγκρίνω με τους Patriot. Διότι οι S400 θα λειτουργούν τυφλά στην Τουρκία. Θα είναι…τυφλοί».

«Δεν θα βλέπει όλο το σύστημα αεράμυνας;» ρώτησε ο δημοσιογράφος Φατίχ Αλταϊλι. «Ακριβώς διότι θα λειτουργούν μόνο με τα δικά τους ραντάρ και δεν θα βλεπουν τους στόχους απο τα ραντάρ μας» απάντησε ο Σινάν Ουλγκέν.

Εν τω μεταξύ, σε ομιλία του χθες ο κ. Ερντογάν ανέφερε: «Aυτοί αισθάνονται άβολα με την ενίσχυση της περιφερειακής ηγεσίας της Τουρκίας. Αυτοί αισθάνονται άβολα από την χιλιόχρονη παρουσία του έθνους μας στην Ανατολία. Επιπλέον, δεν βλέπουν ακόμα καν την ανάγκη να κρύψουν όλες αυτές τις ενοχλήσεις, το λένε ανοιχτά».

Και συνέχισε: «Εμείς το ζήσαμε αυτό, όταν απέτρεψαν την πλήρη ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς το ζήσαμε αυτό στην κρίση των F-35 ανάμεσα σε εμάς και τις ΗΠΑ. Εμείς το ζήσαμε αυτό στην αποκαθήλωση και απομάκρυνση των συστημάτων αεράμυνας της χώρας μας, ενώ οι πύραυλοι έπεφταν βροχή στα σύνορά μας. Εμείς το ζήσαμε αυτό από το Κυπριακό μέχρι τις ενεργειακές συμφωνίες, σε κάθε συζήτηση στη Μεσόγειο».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες