«Βολές» Ερντογάν κατά των ΗΠΑ για τις βάσεις στην Ελλάδα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη για τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, δίνοντας το στίγμα της τουρκικής ρητορικής για τη Συρία και το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν.

«Ουδείς δεν κατακρίνει το γεγονός ότι υπάρχουν 10-15 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Αλλά, όταν ακούγεται το παραμικρό, λένε ότι η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα. Όχι! Όταν κάποιος μας κοιτάζει λοξά, συγγνώμη, κι εμείς δεν θα τον κοιτάμε ευθεία».

Με αυτά τα λόγια, σύμφωνα με τη DW, ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη μιλώντας σε τελετή αποφοίτησης της Ακαδημίας Στράτοχωροφυλακης και λιμενικού, δίνοντας για μια ακόμη μία φορά το στίγμα της τουρκικής στάσης στις σχέσεις της χώρας με την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του, επισήμανε ότι η Τουρκία δεν τρέφει εχθρικά συναισθήματα για κανέναν και για καμία χώρα, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος της Άγκυρας είναι να δημιουργήσει μια ζώνη ειρήνης και συνεργασίας γύρω της, ξεκινώντας από τους κοντινούς γείτονες.

Η στάση Ερντογάν με τη Συρία

Η Τουρκία επικρίνεται ωστόσο, και για τις επιχειρήσεις της στη Συρία. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ερντογάν επιτέθηκε ευθέως στις ΗΠΑ για την στήριξη που παρέχουν όπως τόνισε στο ΥΡG και PYD.

Ο Ερντογάν ουσιαστικά συνεχίζει την ίδια ρητορική των τελευταίων μηνών που στοχεύει να αλλάξει το αφήγημα της επεκτατικής Τουρκίας στην διεθνή κοινότητα, χωρίς καμία όμως έκπτωση από τα συμφέροντα και τις πάγιες θέσεις στην εξωτερική πολιτική, ιδιαίτερα προς την Ελλάδα.

Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακαρ, στο ίδιο μήκος κύματος, αφού ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις στην Συρία θα συνεχιστούν, όταν ρωτήθηκε αν έχει γίνει κάποια παρενόχληση από την Ελλάδα στο γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίτ Χαν, απάντησε ότι συνεχίζει τις έρευνες του κι ότι ελπίζει να μην κάνουν κάποιο λάθος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες