Ξέφυγαν οι Τούρκοι: «Νόμιμη η παρέμβαση στην Κύπρο – Έσωσε τις ζωές και των Ελληνοκυπρίων»

Έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι, καθώς για ακόμη μια φορά προχώρησα σε διαστροφή της αλήθειας.

Αυτά τη φορά με αφορμή την ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Δένδια στις 14 Αυγούστου με αφορμή την θλιβερή επέτειο της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο που οδήγησε στην κατοχή ενός τμήματος του νησιού.

Η Τουρκία δια αναρτήσεων στο Twitter του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας όχι μόνο υποστηρίζει ότι η «επέμβαση», όπως χαρακτηρίζει την εισβολή, ήταν «νόμιμη» αλλά φτάνει στο σημείο να αναφέρει ότι ήταν αυτή η «παρέμβαση» που οδήγησε στην «ειρήνη και τη σταθερότητα» στην Κύπρο.

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ ακυρώνοντας κάθε έννοια λογικής υποστηρίζει, επίσης, στο μπαράζ των αναρτήσεών του ότι η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο ήταν αυτή που «έσωσε τις ζωές και των Ελληνοκυπρίων»!

Η Τουρκία στις αναρτήσεις της αναφέρει, ακόμα, ότι η «επέμβασή» της ήταν βασισμένη στις Συνθήκες του Λονδίνου και της Ζυρίχης «και άρα ήταν νόμιμη» προσθέτοντας ότι «χάρη στην παρέμβασή μας ήρθε το τέλος της χούντας στην Ελλάδα».

Το Τουρκικό ΥΠΕΞ δεν μένει, δε, μόνο στην παραποίηση της ιστορίας αλλά διαστρεβλώνει τα γεγονότα και των τελευταίων ετών κατηγορώντας τους Έλληνας και τους Ελληνοκύπριους ότι «δεν έδειξαν την απαραίτητη θέληση για μια μόνιμη λύση. Οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν το 2004 και έφυγαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο Κρα Μοντανά το 2017. Τα δικαιώματα, η κυριαρχική ισοτιμία και το ίσο καθεστώς των Τουροκυπρίων θα πρέπει να επαναβεβαιωθεί σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το νησί».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες