Ξεκινάει η ΕΔΕ για τον άνδρα των ΜΑΤ με την ανθοδέσμη στα Εξάρχεια

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσει στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ο άνδρας των ΜΑΤ που κατέστρεψε μια ανθοδέσμη πουν είχαν αφήσει για την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που δολοφονήθηκε άτυχος 15χρονος.
Ο άνδρας των ΜΑΤ αμέσως μόλις αντιλήφθηκε την έκταση που έλαβε η υπόθεση, ξεκαθάρισε πως η ενέργεια του «ήταν λάθος» και πως σε καμία περίπτωση «δεν είχε πρόθεση να δείξει ασέβεια στην ημέρα και την σημασία της», τονίζοντας πως «δεν το έκανε επίτηδες».
Ο άνδρας των ΜΑΤ, πατέρας ενός παιδιού, δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα κατά την διάρκεια της πορείας του στο σώμα, ούτε έχει απασχολήσει τους ανωτέρους του με την στάση του.
Μάλιστα η στοχοποίηση του με τόσο έντονο τρόπο, προκάλεσε και την δυσαρέσκεια πολλών συναδέλφων τους οι οποίοι ανέφεραν πως κάποιοι «στο πρόσωπο του αστυνομικού των ΜΑΤ έψαχναν εξιλαστήρια θύματα που δεν μπόρεσαν να κατέβουν στο δρόμο και να κάνουν τα γνωστά επεισόδια εκείνη την ημέρα».
Μάλιστα ο κύριος Δημοσθένης Πάκος, πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, είπε πως, «Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για την υπόθεση. Δεν υπάρχει κανένα ποινικό θέμα σε βάρος του συναδέλφου, υπάρχει μόνο πειθαρχικό και αυτό θα ελεγχθεί. Επίσης, το συμβάν σημειώθηκε στην συμβολή της Ζωοδόχου Πηγής με την Κωλέτη, 150 μέτρα από το σημείο της δολοφονίας, χωρίς να υπάρχει καμία έστω οπτική επαφή. Εκεί στην Κωλέτη βρήκε την ανθοδέσμη και έκανε το λάθος να κάνει χαβαλέ με ένα συνάδελφο. Μέχρι εκεί, ένα λάθος έκανε και κάποιοι πρόλαβαν να τον δικάσουν χωρίς δίκη», αναφέρει ο κύριος Πάκος και καταλήγει, «πριν γίνει η δίκη τον έχουν καταδικάσει, χωρίς να τον ακούσουν, αν κριθεί ότι έκανε πειθαρχικό λάθος θα πρέπει να γίνει αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, όχι νωρίτερα. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και αν αθωωθεί ο συνάδελφος, θα μείνουν οι σκιές».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες