Υπόθεση Λιγνάδη: «Όχι» σε δεύτερη προφυλάκισή του κατηγορούμενου σκηνοθέτη για τις δυο νέες κατηγορίες βιασμού

Να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προφυλάκισης για τον (ήδη προφυλακισμένο) σκηνοθέτη και ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη μετά τη συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε για δυο υποθέσεις βιασμών, κατηγορίες για τις οποίες απολογήθηκε πρόσφατα στην ανακρίτρια, αποφάσισε το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Ειδικότερα, το εν λόγω δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε έλυσε τη διαφωνία που είχε ανακύψει μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να υπάρξει και νέα προφυλάκιση του κατηγορούμενου σκηνοθέτη, μετά την άσκηση και νέας συμπληρωματικής δίωξης σε βάρος του για δυο κατηγορίες βιασμού. Μετά την απολογία του κατηγορούμενου για τις δυο υποθέσεις βιασμού την Πέμπτη 8 Ιουλίου, η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να εκδοθεί νέο ένταλμα προφυλάκισης για τον κατηγορούμενο ενώ ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ νέας προσωρινής κράτησής του. Τη διαφωνία αυτή έλυσε το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο τάχθηκε υπέρ της άποψης της ανακρίτριας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη Αλέξης Κούγιας.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του κ. Κούγια αναφέρει τα εξής: «Υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες. Η πρόταση του Εισαγγελέως που υπεβλήθη προς το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ομόφωνα».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες