22.5 C
Athens
18 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

  Υπόθεση Novartis: Νέος κύκλος καταθέσεων στον Άρειο Πάγο μετά τις καταγγελίες – «φωτιά» του Αγγελή


  Νέο τροπή παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Άρειο Πάγο μετά την χθεσινή κατάθεση – «φωτιά» του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου, Ιωάννη Αγγελή. Ως πρώην επόπτης της εισαγγελίας Διαφθοράς ο κ. Αγγελής, φέρεται, χθες, να κατάθεσε πως ο «Ρασπούτιν» ήταν «πανταχού παρών στην εισαγγελία Διαφθοράς», και πως η επικεφαλής της εν λόγω εισαγγελίας, Ελένη Τουλουπάκη, έδειχνε ότι ακολουθούσε τις εντολές συγκεκριμένου προσώπου που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από τον ίδιο.
  Ισχυρισμούς που αντέκρουσε με δήλωσή της, χθες, η κ. Τουλουπάκη, κάνοντας λόγο για ψεύδη, που καταρρίπτονται και από την πορεία της έρευνας που η ίδια και οι συνεργάτες της διενεργούν για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. «Σεβόμενη τη μυστικότητα της τρέχουσας έρευνας, που προφανώς κάποιον καταγγέλλων δεν σέβεται, δεν έχω κανένα σχόλιο επί των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας» αναφέρει στη δήλωσή της η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς και προσθέτει: «Ότι έχω να πω θα το καταθέσω στα αρμόδια όργανα. Το μόνο που έχω να σχολιάσω σε όσα παντελώς ψευδή βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ότι η ίδια η πορεία της υπόθεσης έχει διαψεύσει πλήρως τα όσα αναφέρονται. Εγώ και οι συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε την ερευνά μας, απτόητοι στην υπηρεσία της αλήθειας. Ας συνεχίσει και ο καταγγέλλων το δικό του…».
  Οι νέοι μάρτυρες
  Ωστόσο, χθες, ο κ. Αγγελής φέρεται να αναφέρθηκε στην κατάθεσή του και σε συνάντηση που είχε λάβει χώρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης επί θητείας Μιχάλη Καλογήρου. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατάθεσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, συμμετείχαν εκτός από τον ίδιο και τον κ. Καλογήρου, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αλλά και η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου. Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε, σύμφωνα με την κατάθεση Αγγελή, να απομακρυνθεί η κ. Τουλουπάκη από επικεφαλής της εισαγγελίας για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».
  Η αναφορά αυτή του κ. Αγγελή στα παραπάνω πρόσωπα, ανοίγει αυτόματα νέο κύκλο καταθέσεων στον Άρειο Πάγο, τουλάχιστον για το σκέλος εκείνο της έρευνας που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τόσο οι κυρίες Δημητρίου και Παπασπύρου θα κληθούν για κατάθεση από τους δυο αντεισαγγελείς του που διενεργούν την έρευνα Ε. Σοφουλάκη και Λ. Ζαχαρή, ενώ δεν αποκλείεται στον Ανώτατο Δικαστήριο να κληθεί για κατάθεση ακόμη και ο κ. Καλογήρου για να καταθέσει.
  Ο κ. Αγγελής μάλιστα δεν αποκάλυψε χθες στους συναδέλφους του το όνομα του «Ρασπούτιν» αν και φέρεται να κατέθεσε πως η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου του είχε πει την πραγματική ταυτότητα του προσώπου που βρίσκεται πίσω από το συγκεκριμένο προσωνύμιο.
  Στη Βουλή η δικογραφία
  Μάλιστα, η έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis αναμένεται το επόμενο διάστημα να «σπάσει» σε δυο σκέλη. Και αυτό καθώς θεωρείται βέβαιο πως η δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή μετά την κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος φέρεται να κατονόμασε ως «Ρασπούτιν» τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς φέρεται να αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καταθέτοντας πως όσα γίνονταν στο παρασκήνιο της έρευνας για τη Novartis από τον «Ρασπούτιν» ήταν εις γνώση του. Και μόνο με τις αναφορές αυτές του πρώην πρωθυπουργού στα ονόματα των κ.κ. Τσίπρα και Παπαγγελόπουλου, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου υποχρεούνται να τη διαβιβάσουν αμελλητί στη Βουλή.
  Η διαβίβαση της δικογραφίας πάντως στη Βουλή αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Αντίθετα, η έρευνα των αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου για τα μη πολιτικά πρόσωπα θα συνεχιστεί κανονικά ανεξάρτητα από το τι θα πράξει η Βουλή και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα έχει μέλλον…
  Διαβάστε επίσης:
  https://lawandorder.gr/Article/49905/katathesi-angeli-gia-novartis-o-raspoutin-itan-san-to-theo-pantachou-paron-stin-eisangelia-diafthoras/
  https://lawandorder.gr/Article/49947/apantisi-touloupaki-se-angeli-i-poreia-tis-erevnas-gia-ti-novartis-ton-diapsevdei/  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ