Το μήνυμα του Λ. Οικονόμου για την φετινή Εθνική επέτειο της 25 ης Μαρτίου

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, για την φετινή Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Η ανατολή της 25ης Μαρτίου συνιστά μια κορυφαία στιγμή κάθε χρόνο για το Έθνος μας, στενά συνδεδεμένη με το σύνολο των ηρωικών πράξεων που συνέβησαν πριν 2 αιώνες και αποτέλεσαν το θεμέλιο λίθο του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Ταυτόχρονα συνιστά κορυφαία στιγμή της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης μας, άρρηκτα ταυτισμένη με την αναγγελία χαρμόσυνων νέων για την έλευση του Υιού του Κυρίου, γεμίζοντας όλους μας με συναισθήματα ελπίδας και προσμονής για το μέλλον.

Αυτή τη φορά η συνάντησή μας με την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας τελεί υπό τη βαριά σκιά των πολεμικών συγκρούσεων που συνεχίζουν να μαίνονται στο έδαφος της Ουκρανίας, προκαλώντας τη βαθιά ανησυχία και τον αποτροπιασμό σύσσωμης της φιλελεύθερης δημοκρατικής κοινότητας κρατών της Υφηλίου.

Η τραγικότητα αυτών των στιγμών προσδίδει μια επιπλέον διάσταση στην μοναδικότητα της αυριανής Εθνικής Επετείου.

Υπογραμμίζει με τον πλέον εμφατικό τρόπο και ταυτόχρονα συνιστά ισχυρή υπενθύμιση για όλους μας ότι οι πράξεις ηρωισμού και αυταπάρνησης ενός λαού παραμένουν διαχρονική πηγή έμπνευσης, αντικατοπτρίζοντας τη διαρκή αφοσίωσή του στα υψηλά ιδανικά και στις αξίες που τον εκφράζουν.

Ιδιαίτερη αξία κατέχει ο ρόλος και η αποστολή των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας τα οποία καθημερινά δίνουν τη δική τους μάχη ανταποκρινόμενα στην υψηλή παρακαταθήκη αρχών και αξιών που κληροδότησαν στο Έθνος μας οι ήρωες του 1821. Συμβάλλουν έτσι με τρόπο καθοριστικό στην εμπέδωση του αισθήματος Ασφάλειας το οποίο συνιστά αναγκαία συνθήκη για την ύπαρξη μιας ελεύθερης, δημοκρατικής και ευημερούσας Κοινωνίας.

Εύχομαι η φετινή Επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας να αποτελέσει για όλους μας αφορμή βαθιάς περίσκεψης γύρω από τα σπουδαία αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας που απολαμβάνουμε ως κοινωνία, χάρη στις θυσίες και τις κατακτήσεις των αγωνιστών εκείνης της εποχής και υπενθύμιση της επιτακτικής ανάγκης για διαρκή εγρήγορση όλων μας για την προάσπιση των κεκτημένων των Αγώνων του Έθνους μας.»

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες