16.4 C
Athens
13.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Victoria Nuland – Στο επίκεντρο η Ουκρανία


    Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη (05/04) με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ και με την υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις, Πρέσβη, Victoria Nuland.

    Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.


    Κατά τη συνάντηση τονίστηκε ότι η ανανεωμένη, με την προσθήκη νέων τοποθεσιών, Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (ΜDCA) Ελλάδος – ΗΠΑ, συμβάλλει στην επέκταση και εμβάθυνση της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης των δύο χωρών.

    Υπογραμμίστηκε επίσης η ευρεία συνεργασία των δύο χωρών στον εξοπλιστικό τομέα και οι δυνατότητες περαιτέρω ενισχύσεώς της με, αμοιβαίως επωφελή, εξοπλιστικά προγράμματα.

    Συζητηθήκαν επίσης οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η σημασία παροχής κάθε δυνατής υποστήριξης προς τη χώρα, και προστασίας της εδαφικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της.


    Όσον αφορά την κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. ΥΕΘΑ ανέφερε ότι η Ελλάδα προωθεί, ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας, διμερείς και τριμερείς συνεργασίες, με χώρες της ευρύτερης περιοχής, καταδικάζει τον αναθεωρητισμό, τις παραβατικές και αποσταθεροποιητικές συμπεριφορές και υποστηρίζει την ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ