21.3 C
Athens
14.3 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε δύο γιατρούς για τον θάνατο 55χρονου


    Καταδικάστηκαν δύο γιατροί σε φυλάκιση 2 ετών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο, από αμέλεια, ενός 55χρονου ασθενούς από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

    Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2016, όταν ο άτυχος άνδρας, από περιοχή της Έδεσσας, είχε απευθυνθεί σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, έπειτα από τραυματισμό που υπέστη στο χέρι του με αλυσοπρίονο, κατά τη διάρκεια ξυλουργικών εργασιών.


    Αφού έγινε ο προεγχειρητικός έλεγχος, υποβλήθηκε σε χειρουργείο με γενική αναισθησία, αλλά με το τέλος της επέμβασης εξέπνευσε. Ο θάνατός του αποδόθηκε σε ισχαιμική καρδιοπάθεια, την οποία, όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, δεν είχαν διαγνώσει οι γιατροί εξετάζοντας προεγχειρητικά το θύμα. «Παρέλειψαν να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας της έδρας που πρότεινε την ενοχή τους.

    Στους δύο γιατρούς, ο πρώτος καρδιολόγος κι ο δεύτερος αναισθησιολόγος, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου παραπέμφθηκε να δικαστεί και τρίτος γιατρός, χειρούργος ορθοπεδικός, ο οποίος κρίθηκε αθώος.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ