Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 14χρονος μαθητής μετά την πτώση κομματιού σοβά από το ταβάνι του Γυμνασίου Βασιλικών, στον Δήμο Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη.
Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 13:30, την ώρα που ο μαθητής βρισκόταν μέσα στην τάξη, προκαλώντας αναστάτωση στη σχολική κοινότητα.
Ο ανήλικος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου εφημερεύει η παιδοχειρουργική κλινική.
Τι λέει ο αντιδήμαρχος Παιδείας
Στο σχολείο έσπευσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θέρμης, Στυλιανός Αποστόλου, ο οποίος δήλωσε στο protothema.gr ότι κομμάτι σοβά έπεσε πάνω στον μαθητή ενώ εκείνος βρισκόταν στην τάξη.
Όπως ανέφερε, ο Δήμος πραγματοποιεί επισκευές και εργασίες συντήρησης στα σχολεία, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορούσε να προβλεφθεί, καθώς δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια υγρασίας στο ταβάνι.
Παρέμβαση των γονέων για την ασφάλεια του σχολείου
Την άμεση διενέργεια όλων των απαραίτητων ελέγχων ζητά η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών και Μαθητριών Δήμου Θέρμης, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες από το περιστατικό.
Η Ένωση ζητά να μην επαναλειτουργήσει το σχολείο προτού ο Δήμος βεβαιώσει εγγράφως ότι οι εγκαταστάσεις είναι κατάλληλες και ασφαλείς για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

