Στη σύλληψη του εργολάβου του εξωτερικού συνεργείου που πραγματοποιούσε εργασίες στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, για πρόκληση έκρηξης και κοινώς επικίνδυνης βλάβης.
Ο εργολάβος είχε αρχικά προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων. Μετά τον θάνατο ενός από τους δύο σοβαρά τραυματισμένους εργαζομένους, η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη, με εντολή εισαγγελέα.
Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (9/10), περίπου στις 11:00, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στο διυλιστήριο. Η Motor Oil ανέφερε ότι οι τραυματίες έλαβαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες και ότι ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφάλειας και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.
Οι δύο εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου και στη συνέχεια διακομίστηκαν διασωληνωμένοι στο Θριάσιο. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο ένας κατέληξε στις 16:48. Ο δεύτερος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Σε νεότερη ανακοίνωσή της, η Motor Oil εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εργαζομένου και δεσμεύτηκε να σταθεί στο πλευρό της. Παράλληλα, δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για σύλληψη του εργολάβου: Συνελήφθη, σήμερα (9.10.2026) το απόγευμα, στους Αγίους Θεοδώρους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, 59χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση έκρηξης και κοινώς επικίνδυνης βλάβης.
Ειδικότερα, σήμερα (9.10.2026) το πρωί, σε περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, εντός εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, -2- αλλοδαποί, ηλικίας 43 και 50 ετών, αντίστοιχα, στα πλαίσια συντήρησης εγκαταστάσεων, εκτελούσαν εργασίες κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε εκτόνωση και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
Οι ανωτέρω τραυματίες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και εν συνεχεία σε νοσοκομείο της Αττικής, όπου λίγο αργότερα ο 43χρονος κατέληξε.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ο ανωτέρω 59χρονος, ως υπεύθυνος επίβλεψης του έργου, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), καθώς επίσης παραγγέλθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής του θανόντα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Θεοδώρων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κορίνθου.

