Πέθανε ο συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας Διονύσης Χαριτόπουλος, σκορπίζοντας θλίψη στον πνευματικό κόσμο της χώρας.

Ο διανοητής νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αθήνα αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να αποσυρθεί στο Μικρό Χωριό της Ευρυτανίας, τον ιστορικό τόπο όπου ξεκίνησε την δράση του ο Άρης Βελουχιώτης.

Γεννημένος το 1947 στον Πειραιά, ο Διονύσης Χαριτόπουλος μεγάλωσε σε λαϊκές συνοικίες και βιοπορίστηκε κάνοντας διάφορα χειρωνατικά επαγγέλματα, ενώ στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της διαφήμισης μέχρι το 1990.

Στη διάρκεια της συγγραφικής του διαδρομής υπέγραψε πλήθος βιβλίων, με κορυφαίο σταθμό της εργογραφίας του τη μνημειώδη ιστορική βιογραφία «Άρης, ο αρχηγός των ατάκτων», η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μελέτη της νεότερης ελληνικής ιστορίας.



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

guest
0 Σχόλια
Oldest
Newest
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ