18.8 C
Athens
14.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Θεσσαλονίκη: Αφέθηκαν ελεύθεροι πατέρας και γιος, ιδιοκτήτες της κυνηγετικής καραμπίνας – Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο του 15χρονου


    Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη  διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον  θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

    Μερικές ώρες αργότερα, ο 15χρονος που κρατούσε το κυνηγετικό όπλο και ο 56χρονος πατέρας αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Ωστόσο η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει έρευνα προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες του θανάτου του 15χρονου αγοριού.

    Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή (22/4) σε σπίτι στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

    Ο 15χρονος,του οποίου ο πατέρας είχε το όπλο, έδειξε την καραμπίνα στον συνομήλικο του, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι γεμάτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσα τραβώντας τη σκανδάλη να τραυματίσει θανάσιμα το άτυχο αγόρι.

    Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου οι γιατροί έκαναν μεγάλες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν κατάφεραν καθώς χρειαζόταν να συμβεί ένα θαύμα.

    Πώς έγινε η τραγωδία

    Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο σπίτι του 15χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του.

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο 15χρονος που πυροβόλησε πρότεινε στον φίλο του να του δείξει τα όπλα του πατέρα του.

    Οι δύο τους βρέθηκαν στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού, όπου υπήρχαν δύο καραμπίνες. Εκεί, έμελλε ο 15χρονος να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον φίλο του.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 15χρονος ισχυρίστηκε αρχικά στις Αρχές πως ο φίλος έπεσε αναίσθητος επειδή χτύπησε το κεφάλι του στη γωνία τραπεζιού. Λίγο αργότερα παραδέχθηκε πως τον πυροβόλησε καταλάθος.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε χθες η Ελληνική Αστυνομία:

    «Μεσημβρινές ώρες σήμερα (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός.
    Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικός του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος».

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ