18.8 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Ουκρανία: Τα λεωφορεία που προορίζονταν για να μεταφέρουν αμάχους από την Μαριούπολη δεν έχουν φτάσει στο σημείο παραλαβής


    Δεν έχουν φτάσει ακόμη στο συμφωνημένο σημείο παραλαβής τα λεωφορεία που ήταν προγραμματισμένα να μεταφέρουν περισσότερους αμάχους για να απομακρυνθούν από τη Μαριούπολη, σύμφωνα  με όσα ανέφερε σήμερα Δευτέρα (02/05) το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αντικρούοντας προηγούμενη αναφορά ότι αυτοί οι πολίτες είχαν εγκαταλείψει την κατεστραμμένη πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

    Να παραμείνουν στη θέση τους προέτρεψε τους εν λόγω πολίτες το δημοτικό συμβούλιο. Δεν ήταν αμέσως σαφές τι προκάλεσε την καθυστέρηση.


    Νωρίτερα, ο Πέτρο Αντριουσένκο, βοηθός του δημάρχου της Μαριούπολης, είχε πει ότι τα λεωφορεία είχαν φύγει από την Μαριούπολη, αλλά αργότερα ανήρτησε ένα μήνυμα που ανέφερε εμπόδια στην προγραμματισμένη απομάκρυνση αμάχων.

    Οι εν λόγω άμαχοι πολίτες προέρχονται από την πόλη, όχι από το χαλυβουργείο Αζοφστάλ, από όπου τα Ηνωμένα Έθνη και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχουν οργανώσει οχηματοπομπές εκκένωσης.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ