Ουκρανία: Τα λεωφορεία που προορίζονταν για να μεταφέρουν αμάχους από την Μαριούπολη δεν έχουν φτάσει στο σημείο παραλαβής

Δεν έχουν φτάσει ακόμη στο συμφωνημένο σημείο παραλαβής τα λεωφορεία που ήταν προγραμματισμένα να μεταφέρουν περισσότερους αμάχους για να απομακρυνθούν από τη Μαριούπολη, σύμφωνα  με όσα ανέφερε σήμερα Δευτέρα (02/05) το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αντικρούοντας προηγούμενη αναφορά ότι αυτοί οι πολίτες είχαν εγκαταλείψει την κατεστραμμένη πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Να παραμείνουν στη θέση τους προέτρεψε τους εν λόγω πολίτες το δημοτικό συμβούλιο. Δεν ήταν αμέσως σαφές τι προκάλεσε την καθυστέρηση.

Νωρίτερα, ο Πέτρο Αντριουσένκο, βοηθός του δημάρχου της Μαριούπολης, είχε πει ότι τα λεωφορεία είχαν φύγει από την Μαριούπολη, αλλά αργότερα ανήρτησε ένα μήνυμα που ανέφερε εμπόδια στην προγραμματισμένη απομάκρυνση αμάχων.

Οι εν λόγω άμαχοι πολίτες προέρχονται από την πόλη, όχι από το χαλυβουργείο Αζοφστάλ, από όπου τα Ηνωμένα Έθνη και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχουν οργανώσει οχηματοπομπές εκκένωσης.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες