19.3 C
Athens
17.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Πλακιωτάκης: «Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 25.000 ψηφιακοί αστυνομικοί έλεγχοι για την ασφάλεια στη θάλασσα»


    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης είπε ότι «η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, ήταν, είναι και θα είναι, πρώτη προτεραιότητά μας», παίρνοντας αφορμή από την Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλασσίων Ατυχημάτων και Πνιγμών και ενόψει της έναρξης της νέας καλοκαιρινής περιόδου, στο πλαίσιο επιθεώρησης των ελεγκτικών μηχανισμών του Λιμενικού Σώματος στην παραλία Σχινιά.

    Μάλιστα ο κύριος Πλακιωτάκης επισήμανε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο μεγιστοποίησης της ασφάλειας και του ελέγχου, έχουμε πετύχει πολλά και σημαντικά», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «αυξήσαμε το ποσοστό της ναυαγοσωστικής κάλυψης με αποτέλεσμα τη μείωση των θανάσιμων ατυχημάτων κατά 11% το 2021 σε σχέση με το 2019, ενώ στους δήμους, που για πρώτη φορά προσέλαβαν ναυαγοσώστες, τα θανάσιμα ατυχήματα έχουν μειωθεί σε ποσοστό πάνω από 20%».

    Το νέο αναβαθμισμένο πληροφοριακό σύστημα για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στις παραλίες

    Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο, αναβαθμισμένο πληροφοριακό σύστημα που αναπτύχθηκε από την οργάνωση Safe Water Sports, για την τήρηση των κανόνων ασφάλειας στις παραλίες. «Μας προσφέρει τη δυνατότητα για αμέσους ελέγχους και για άμεση πρόσβαση στις απαιτούμενες πληροφορίες. Οι παραβάσεις πλέον υλοποιούνται σε πραγματικό χρόνο, αρά μιλάμε για μια ουσιαστικά ψηφιοποιημένη, αυτοματοποιημένη διαδικασία. Τα τελευταία μόνο 2 χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 25.000 ψηφιακοί αστυνομικοί έλεγχοι. Το Λιμενικό Σώμα είναι το πρώτο ένστολο Σώμα, όπου ουσιαστικά υλοποιείται πλέον η πραγματοποίηση των ελέγχων μέσω tablets, μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα».

    giannhs plakiotakhs safe water sport 11 05 2022

    Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης ευχαρίστησε ο υπουργός Ναυτιλίας, «ο οποίος με την ενθάρρυνση του, το όραμά του, βοηθά στην υλοποίηση αυτών των δράσεων, τον κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη, ιδρυτή και πρόεδρο του Safe Water Sports αλλά και τα στελέχη της οργάνωσης, καθώς και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τις συστηματικές προσπάθειές τους, να ανταποκρίνονται με επιτυχία στο πολυποίκιλο έργο τους.

    Αλεξανδράκης: «είναι μία ημέρα με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στη θάλασσα»

    Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γιώργος Αλεξανδράκης, αναφερόμενος στην Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών, σημείωσε πως «είναι μία ημέρα με ισχυρό συμβολισμό, που καθιερώθηκε από την Πολιτεία το 2019, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στη θάλασσα, αλλά και μία μέρα που ταυτόχρονα αποτελεί υπενθύμιση αναφορικά με τη δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην κοινή στρατηγική της πρόληψης και της υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης σε θέματα ασφάλειας στη θάλασσα» και πρόσθεσε: «Στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής – με την πολύτιμη αρωγή του μη-κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports – έχουμε αναπτύξει από το 2015 ένα πλέγμα δράσεων και πρωτοβουλιών με πρωταρχικό σκοπό την πρόληψη και μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στις ελληνικές θάλασσες, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου πάνω σε θέματα ασφάλειας σε όλες τις αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που διεξάγονται στο νερό».

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ