16 C
Athens
16.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    SOS από εξωτερικούς φύλακες για άμεσο εμβολιασμό – Έξαρση κορονοϊού σε φυλακές της χώρας


    Την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού του προσωπικού της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης των καταστημάτων κράτησης της χώρας, επισημαίνουν με έγγραφο που κοινοποιεί στο γραφείο του Πρωθυπουργού, κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη, στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη και την γενική γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής, το προεδρείο της Π.Ο.Υ.Ε.Φ.
    Όπως τονίζεται, «δεδομένης τόσο της συνεχιζόμενης έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού εντός των καταστημάτων κράτησης, όπου ολόκληρες δομές όπως του Κορυδαλλού, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Βόλου κ.α. έχουν μπει σε καθεστώς απομόνωσης, ειλικρινά δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τα κριτήρια λήψης των σχετικών αποφάσεων και πως είναι δυνατόν να μην έχουν ενταχθεί οι Εξωτερικοί Φρουροί σε προτεραιότητα εμβολιασμού».
    Αυτό που τονίζεται προκειμένου να γίνει ξεκάθαρη σε όλους η ανάγκη για εμβολιασμό των εξωτερικών φυλάκων, αποτελεί το γεγονός πως, «Τα γεγονότα αυτά καθημερινά στοιχίζουν σημαντικά πέραν της εύρυθμης λειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων κράτησης και στην ψυχική κατάσταση των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους».
    Μάλιστα η ομοσπονδία όπως επισημαίνεται, «άμεσα και ύστερα από την εισαγωγή των πρώτων παρτίδων εμβολίων στην χώρα μας, με έγγραφό της από 08/01/2021 και με αρ. Πρωτ. 003 προς την πολιτική της ηγεσία, ουσιαστικά επισήμανε την αδήριτη αναγκαιότητα ένταξης των υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς στις ομάδες που θα λάβουν κατά προτεραιότητα το εμβόλιο του covid-19. Αναγκαιότητα την οποία συμμερίστηκε στο σύνολο της αποστέλλοντας σχετικά έγγραφα, η πολιτική και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου μας (κ.κ. Ελευθέριος Οικονόμου, Σοφία Νικολάου και Σπυρίδων Σκλάβος αντίστοιχα) και η οποία προέκυπτε και συνεχίζει να προκύπτει από το γεγονός πως ως επαγγελματική ομάδα είμαστε εκτεθειμένοι στην μετάδοση του κορονοϊού».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ