25.1 C
Athens
22.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «Falcon Leap – 24» – Εντυπωσιακές εικόνες


    Η πολυεθνική άσκηση «Falcon Leap – 24», στην οποία συμμετείχαν και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, η άσκηση είχε ξεκινήσει στις 16 Σεπτεμβρίου στην Ολλανδία, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων από συνολικά 12 χώρες.

    askisi1


    Η άσκηση διοργανώνεται σε ετήσια βάση στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της επετείου της επιχείρησης «MARKET GARDEN» και έχει σκοπό την επίτευξη διαλειτουργικότητας μέσων και δυνάμεων του ΝΑΤΟ, καθώς και την υιοθέτηση κοινών πρακτικών στη σχεδίαση και διεξαγωγή αεραποβατικών επιχειρήσεων.

    askisi4


    Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με προσωπικό της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, καθώς και της Σχολής Αλεξιπτωτιστών του Γενικού Επιτελείου Στρατού, και με δύο μεταγωγικά αεροσκάφη (C-27j και C-130) και ανάλογο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

    askisi2

    Κατά τη διάρκεια της άσκησης, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, εκτελέστηκαν αντικείμενα ρίψης φορτίων και αλεξιπτωτιστών στο πλαίσιο εκτέλεσης αεραποβατικών επιχειρήσεων, ενώ στις 21 Σεπτεμβρίου οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν επετειακό άλμα.

    askisi3



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ