Ακραία πρόκληση: «Με παράνομες ασκήσεις στα νησιά του Αιγαίου η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία»

Ο υπουργός Εξωτερικών στην Τουρκία Μεβλούτ Τσαβούσογλου «έδωσε την τελευταία προειδοποίηση στην Αθήνα και έφερε στο φως τις διεθνείς παράνομες ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ελληνικά νησιά».

Έτσι ξεκινάει το προκλητικό δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα Aksam για την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά και συγκεκριμένα, στα νησιά του Αιγαίου.

Και συνεχίζει: «Μετά τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την πτήση επιστροφής του από το Ισραήλ, ”αν η Ελλάδα δεν σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών της Λωζάνης και του Παρισιού, θα ξεκινήσει η συζήτηση για την κυριαρχία, είναι πολύ σαφές και ανοιχτό. Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί, δεν μπλοφάρουμε. Τα βήματα που κάνει η Ελλάδα είναι για να αποτελέσει απειλή για την Τουρκία. Εφόσον δεν σταματήσει την παραβίαση, θα το επιδιώξουμε να το κάνει”, η προσοχή στράφηκε στον παράνομο οπλισμό, τις δραστηριότητες και τις ασκήσεις της Αθήνας στα νησιά του Αιγαίου».

«Η Ελλάδα με βαρέα όπλα εξόπλισε νησιά»

«Με βαρέα όπλα εξόπλισε νησιά όπως η Σάμος, η Σύμη, η Κως και η Ρόδος», σημειώνεται στη συνέχεια ενώ δημοσιεύει και εικόνα από μια από τις πρόσφατες ασκήσεις στη Λέσβο, αναπαράγοντάς τη, όπως τονίζει, από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας πως «στο νησί της Λέσβου, 5,5 χλμ. από την Τουρκία, υπάρχουν 1 μεραρχία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι κύριες μονάδες της, 2 συντάγματα πεζικού, 7 τάγματα πεζικού, 1 τάγμα ειδικής εθνοφρουράς, 3 τάγματα αρμάτων μάχης, 4 τάγματα πυροβολικού και 1 τάγμα αντιαεροπορικής». Όπως εξηγεί, στη δορυφορική εικόνα αποτυπώνονται και οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της 98ης Ταξιαρχίας του ελληνικού στρατού που εδρεύει στη Λέσβο.

«Η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση τα τελευταία δύο χρόνια»

Μάλιστα, η Aksam αναφέρει πως «σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ξένες πηγές, η Αθήνα κλιμακώνει την ένταση τα τελευταία δύο χρόνια. Στην έκθεση ”Greece’s Steps That Raise Tension” που ετοίμασε το υπουργείο Εξωτερικών, αποκαλύπτεται ότι πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις σε αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Τέλος, αναφέρεται και στην επιστολή της Ελλάδας στον ΟΗΕ για την τουρκική προκλητικότητα. «Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταγγείλει την Τουρκία στον ΟΗΕ προκειμένου να καλύψει τον οπλισμό της κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών», ισχυρίζεται.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες