28.9 C
Athens
27 C
Thessaloniki
Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025
More

    Απεργία στο υπουργείο Εξωτερικών: Πρώτη κινητοποίηση από την εποχή των μνημονίων

    Για πρώτη φορά μετά την εποχή των μνημονίων προχωρούν σε προειδοποιητική απεργία οι πτυχιούχοι Διοικητικοί Υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών.

    Σε προειδοποιητική απεργία την Πέμπτη 26 Ιουνίου προχωρούν οι πτυχιούχοι Διοικητικοί Υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, από κοινού με τους εργαζόμενους στους κλάδους Επικοινωνίας, Πληροφορικής και των Διοικητικών Γραμματέων.

    Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευσή τους και, εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση, προγραμματίζονται επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις.


    Πρόκειται για την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση στο υπουργείο Εξωτερικών από την εποχή των μνημονίων, εδώ και σχεδόν 15 χρόνια, με κύριο αίτημα τη μισθολογική αναβάθμιση και τη συνολική επίλυση οικονομικών εκκρεμοτήτων.

    Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι εδώ και δύο χρόνια ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα του κλάδου τους, χωρίς ωστόσο να έχουν λάβει θετική ανταπόκριση.

    Όπως τονίζουν, ο υπουργός Εξωτερικών αρνείται να τους συναντήσει, γεγονός που, όπως λένε, οδηγεί στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.




    0 Σχόλια
    Oldest
    Newest
    Inline Feedbacks
    Δείτε όλα τα σχόλια

    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ