Δολοφονία Καρολάιν: Η εισαγγελέας αγορεύει για τον Αναγνωστόπουλο, το δικαστήριο ανακοινώνει την απόφασή του – Αντιμέτωπος ακόμη και με ισόβια

Έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές, αναμένεται, σήμερα, να ανακοινώσουν, έπειτα από πέντε συνεδριάσεις, την τελική απόφασή τους για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος, κατά το κατηγορητήριο, στις 11 Μαΐου του 2021 δολοφόνησε τη νεαρή κοπέλα, σύζυγό του και μητέρα του παιδιού του.

Πριν την τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου, στο ακροατήριο θα αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας για την ενοχή ή μη του 33χρονου πιλότου, ο οποίος, «κόντρα» στο κατηγορητήριο, υποστήριξε πως σκότωσε την Καρολάιν εν βρασμώ ψυχικής ορμής και όχι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζητώντας, πολλές φορές «συγγνώμη» αλλά πέφτοντας σε αρκετές αντιφάσεις, ο κατηγορούμενος, κατά την απολογία του, είχε υποστηρίξει ούτε λίγο ούτε πολύ πως έπειτα από λογομαχία που είχε με την κοπέλα, ανέβηκε στο υπνοδωμάτιό της και ενώ προσπαθούσε να την ηρεμήσει, πίεσε το κεφάλι της στα μαξιλάρια.

Όπως ισχυρίστηκε αυτό που προκάλεσε την αντίδρασή του ήταν ότι η Καρολάιν είχε απωθήσει την κόρη τους Λυδία και τότε ήταν που σκέφτηκε πως η κοπέλα θα μπορούσε να βλάψει την κόρη τους. Οι ισχυρισμοί που προέβαλλε ο 33χρονος δεν φάνηκε να πείθουν την έδρα, η οποία του υπέβαλλε σειρά ερωτήσεων για το γεγονός ότι δεν σκέφτηκε μέσα σε πέντε λεπτά, όσο κατά τα λεγόμενά του βρίσκονταν πάνω στο σώμα της άτυχης κοπέλας, ότι μπορεί να της στερήσει τη ζωή. «Θόλωσα, δεν υπάρχει λογική, δεν έχω ούτε και εγώ ακόμη μέχρι σήμερα απαντήσεις, μακάρι εκείνο το βράδυ να είχα κοιμηθεί στον καναπέ στον κάτω όροφο του σπιτιού μας με τη κόρη μου» έλεγε ο κατηγορούμενος στους δικαστές.

Η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Κατά την απολογία του, ο Μπάμπης Αναγωστόπουλος περιέγραψε τον γάμο του και την σχέση του με την Καρολάιν ως ονειρεμένο και υποστήριξε πως τα προβλήματα άρχισαν μετά τη γέννησή της κόρης τους με την σύζυγό του να παρουσιάζει εκρήξεις θυμού. «Ζητώ συγνώμη από όσους πλήγωσα, μακάρι ο Θεός να με συγχωρέσει, γιατί εγώ δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου» είπε ακόμη ο κατηγορούμενος.

«…Όταν κάθισα στο κρεβάτι δίπλα της το κατάλαβε. Κινήθηκε, γύρισε το κεφάλι. Πήγα να την πάρω αγκαλιά για να δείξω ότι τελείωσε. Πήγε να τιναχθεί και με τον αριστερό αγκώνα αντέδρασε, τύπου «μη με αγκαλιάζεις». Κατάλαβα ότι δεν ήταν θετική. Σαν να λέει «πάλι ήρθες;», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο 33χρονος και αναφερόμενος στα όσα προηγήθηκαν του εγκλήματος ισχυρίστηκε: «Μου είπε για το παιδί «μη μου τη φέρεις πάνω…». Θεώρησα ότι ήταν ένα μήνυμα για να με πληγώσει… …Ανεβαίνοντας τις σκάλες είχε πει «δεν πάτε να ψοφήσετε και οι δύο δεν με νοιάζει». Όταν ανεβήκαμε στο δωμάτιο μου είπε: «πάρε παιδί και αφήστε με ήσυχη». Μετά ανέβηκα με την μικρή άλλες δύο φορές.

Πρόεδρος: Τι συνέβη τη τρίτη φορά που ανεβήκατε με το μωρό;

Κατηγορούμενος: Η Καρολάιν είχε ξαπλώσει. Η πιο σοφή απόφαση θα ήταν να είχα κοιμηθεί με τη μικρή στο καναπέ. Ήταν ξαπλωμένη, θεώρησα ότι ηρεμεί. Νομίζω ότι με αντιλήφθηκε όταν μπήκα. Άφησα τη μπέμπα δίπλα της, ώστε να πάω και εγώ από την άλλη μεριά, να πάω και εγώ να ξαπλώσω. Δεν με ένοιαζε καν εγώ να κοιμηθώ . Αλλά να κοιμηθεί η μικρή στο κρεβάτι της και να λήξει το περιστατικό. Πήγα να ανέβω και εγώ στο κρεβάτι και αυτό την εξόργισε, γιατί έκανα ότι μου έλεγε να μην κάνω, δηλαδή να μη κοιμηθεί η μικρή στο κρεβάτι.

Πρόεδρος: Σας ανέφερε κάτι συγκεκριμένο;

Κατηγορούμενος: Άρχισε να φωνάζει δυνατά, ξύπνησε η μικρούλα. Μου είναι δύσκολο να πω τις λέξεις που χρησιμοποιούσε. Δεν μου είναι εύκολο να πω κάτι άσχημο για την Καρολάιν. Καταλαβαίνετε δεν χρειάζεται να σας πω…

Πρόεδρος: Οφείλετε να πείτε…

Κατηγορούμενος. Αν καταλάβετε πόσο σημαντικός ήταν αυτός ο άνθρωπος για μένα. Ήταν μια στιγμή έξαρσης εκτός ελέγχου…

Πρόεδρος: Είχε μεγάλη διάρκεια το επεισόδιο μεταξύ σας;

Κατηγορούμενος: Ίσως και λιγότερο από πέντε λεπτά…. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ, μετά το περιστατικό αφού έκανε μια κίνηση ανασηκώθηκε με τον κορμό στο κρεβάτι και μας είπε να φύγουμε. Η μικρή είχε ξυπνήσει. Την απώθησε. Ήταν η πρώτη φορά που μια τέτοια έκρηξη πήρε η μπάλα και το παιδί. Τρόμαξε. Άκουσε τις φωνές.

Πρόεδρος: Εσείς θεωρούσατε ότι η σύζυγός σας θα κάνει κακό στο παιδί σας;

Κατηγορούμενος: Όχι, δεν το θεωρούσα, ήταν μια τέλεια μητέρα, υπέροχη. Η κόρη της ήταν η ζωή της. Την αγαπούσε πιο πολύ από εμένα, πιο πολύ από τη ζωή της. Ταυτόχρονα τη στιγμή εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω αν θόλωσε τόσο αν άθελα της έκανε κακό στη μικρή.

Πρόεδρος: Τι σκέψεις κάνατε για τη σύζυγο σας;

Κατηγορούμενος: Μέσα στις στιγμές αυτές της έντασης δεν σκέφτομαι αν οι εκρήξεις αυτές είναι εντός ορίων. Έχει θολώσει σε τέτοιο σημείο που έλεγε, ότι «δεν θέλω το παιδί». Ήθελα να αποδεχθεί όλο αυτό που είχα περάσει εγώ και η Λυδία.

Πρόεδρος; Σκεφτήκατε εκείνη τη στιγμή ότι είναι επικίνδυνη για το παιδί;

Κατηγορούμενος: Ότι σε μια έκρηξή της θα έκανε άθελά της κακό στο παιδί. Με διέλυσε όταν είδα τη μικρή σε έναν υποτυπώδη κίνδυνο…

Πρόεδρος: Φοβηθήκατε;

Κατηγορούμενος: Πάρα πολύ. Φοβήθηκα πάρα πολύ για τη μικρή, όχι για τον εαυτό μου. Φοβήθηκα ότι δεν μπορώ να προβλέψω την επόμενη κίνησή της

Πρόεδρος: Φοβάστε ότι θα κάνει κακό στο παιδί δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Τη στιγμή της έκρηξης έκανε κακό στο παιδί, άθελα της. Σκέφτηκα ότι οι εντάσεις επηρεάζουν πλέον και την μικρή. Εμένα με χτυπούσε και να με χτυπήσει 500 φορές δεν με πειράζει.

Αναφερόμενος στην εκδοχή της ληστείας που προέβαλλε επί 37 ημέρες για να ξεγελάσει τις αρχές και να συγκαλύψει τα εγκλήματά του, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως μόνο κίνητρο του ήταν να μην μείνει η μικρή Λυδία και χωρίς εκείνον. Υποστήριξε ακόμη πως όταν δολοφόνησε το σκυλί της Καρολάιν, τη Ρόξυ, για να γίνει πιστευτό το σενάριο περί ληστείας που προέβαλλε, δεν άντεξε και ούτε ο ίδιος να βλέπει το φρικτό θέαμα….

Η διαδικασία και οι ποινές

Σήμερα, με την έναρξη της δίκης το λόγο θα λάβει η εισαγγελέας της έδρας, η οποία θα αναπτύξει την πρότασή της επί της ενοχής ή μου του κατηγορούμενου. Όταν η εισαγγελική πρόταση ολοκληρωθεί, το λόγο θα λάβουν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης για να αγορεύσουν και κατόπιν το δικαστήριο θα αποσυρθεί για να αποφασίσει επί της ενοχής ή μη και μετά επί των ελαφρυντικών. Τελευταία θα ανακοινωθεί η απόφαση της έδρας επί των ποινών.

Σε περίπτωση που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τότε αντιμετωπίζει ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Αντίθετα, αν κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία εν βρασμό ψυχικής ορμής η μέγιστη ποινή που μπορεί να του επιβληθεί είναι κάθειρξη 15 ετών.

Για το αδίκημα της κακοποίησης ζώου, ο 33χρονος αντιμετωπίζει κάθειρξη μέχρι δέκα έτη ενώ για την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση μπορεί να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης μέχρι τρία έτη. Τέλος για το αδίκημα της ψευδούς καταγγελίας στον κατηγορούμενο μπορεί να επιβληθεί ποινή μέχρι ένα έτος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες