Δολοφονία στο Ρέθυμνο: Στα κρατητήρια ο ανακριτής για την απολογία του δράστη

Με τον φόβο ότι θα προκληθούν επεισόδια μετέβη ο ανακριτής Ρεθύμνου στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου όπου εκεί κρατείται ο καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Αργουλιό Μυλοποτάμου, προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με όσα γράφει το cretapost, ο δράστης του φονικού θα αναφερθεί για μία ακόμη φορά στις τεταμένες σχέσεις που υπήρχαν μεταξύ των δύο οικογενειών τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειας του θύματος.

Έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου βρίσκονται η σύζυγος του θύτη καθώς και συγγενείς και φίλοι αναμένοντας τις δικαστικές εξελίξεις ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

«Η ανθρώπινη ζωή έχει μοναδική αξία»

Το γεγονός ότι οι εντάσεις αυτές μεταξύ των δύο οικογενειών είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου που μόλις είχε γίνει πατέρας αναφέρθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του δράστη κ. Διονύσιος Βέρρας.

Ο κ. Βέρρας τόνισε σε υψηλούς τόνους ότι κανένας δεν δικαιολογείται να αφαιρεί τη ζωή του άλλου. «Κανείς δεν μπορεί να τιμωρήσει με θάνατο κανέναν. Η ανθρώπινη ζωή έχει μοναδική κορυφαία αξία. Μόνο ο Θεός μπορεί να πάρει την ανθρώπινη ζωή. Κανείς άλλος και για κανέναν λόγο δεν μπορεί να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι θέση, κοινωνική κατάκτηση, πολιτισμός. Αν όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να αναλογιζόμαστε τις ευθύνες μας τότε ελαχιστοποιείται η πιθανότητα να φθάνουμε και να θρηνούμε σε τέτοιες καταστάσεις. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη και δεν μπορεί να αφαιρεθεί από κανέναν».

«Μετανιωμένος και συγκλονισμένος ο δράστης»

Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης κ. Βέρρα αναμένεται να ισχυριστεί ότι «δεν μπόρεσε να διαχειριστεί συναισθηματικά αυτό το οποίο εκείνη τη στιγμή συνέβη. Έγινε δέκτης μιας απίστευτης χυδαιότητας από την πλευρά του θανόντος και το οποίο δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Σε οποιοδήποτε βιωτικό συμβάν δεν αναπαραγάγουμε on camera τις χυδαιότητες. Αυτά υπάρχουν στην δικογραφία και είναι αρμοδιότητα του δικαστηρίου. Ένας άνθρωπος που έχει αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή ενώ μέχρι χτες η ζωή του ήταν σύννομη δεν μπορεί παρά να είναι μετανιωμένος και συγκλονισμένος. Η απολογία του στην Ανακρίτρια ξεκίνησε λέγοντας «είμαι συγκλονισμένος από αυτό το οποίο συνέβη. Γιατί να χαθεί μία ανθρώπινη ζωή και μάλιστα από τα χέρια μου;». Έτσι είπε στην προανακριτική του απολογία. Ευελπιστούμε ότι οι δικαστές θα σκύψουν στους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου και θα του αποδώσουν Δικαιοσύνη όπως πραγματικά πρέπει. Δηλαδή να τιμωρηθεί αλλά στις διαστάσεις που του πρέπει. Να τιμωρηθεί ο κατηγορούμενος αναμφίβολα γιατί αφαίρεσε μια ανθρώπινη ζωή αλλά στη διάσταση και με τον τρόπο που πρέπει».

Έκρυθμη η κατάσταση στο Αργουλιό Μυλοποτάμου

Υπό το φόβο της αντεκδίκησης συγγενείς του δράστη έχουν ήδη απομακρυνθεί από το χωριό ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παραμένουν καθημερινά στο σημείο.

Στόχος όλων είναι τα πνεύματα να καταλαγιάσουν. Όπως τόνισε άλλωστε και ο συνήγορος υπεράσπισης «αυτό είναι δουλειά της κοινωνίας και προσωπική μου πεποίθηση είναι ότι οι κοινωνίες έχουν ισχυρότατα αντισώματα. Υπάρχουν δυνάμεις κοινωνικές εσωτερικές που θα λειτουργήσουν κατευναστικά την κατάλληλη στιγμή. Στις μικρές κοινωνίες είναι όλοι λίγο πολύ συγγενείς και είναι όλοι δεμένοι μεταξύ τους. Αν μπορέσουν να καταλάβουν ότι αυτό που έγινε ήταν προϊόν μιας ανόητης συμπεριφοράς, γενικώς καταδικαστέας, διότι αυτό το αχαλίνωτο κοινωνικά μπορεί να σε φέρει σε ακραίες καταστάσεις, αν το συνειδητοποιήσουμε και κάνουμε ένα βήμα πίσω, είναι πάρα πολύ πιθανό να μην έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες