Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας: Επιστολή στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για τις αποσπάσεις των ΟΠΚΕ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καρδίτσας με επιστολή της προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας θέτει το θέμα των αποσπάσεων των ομάδων ΠΚΕ Καρδίτσας στο Ελ. Βενιζέλος.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

ΘΕΜΑ:  Αποσπάσεις των Ομάδων Π.Κ.Ε.Καρδίτσας στο Ελ. Βενιζέλος.

Κύριε Αρχηγέ,

Με τοΥπ. Αριθμ: 1507/22/1679867 από 13/08/2022 έγγραφο (ΑΕΑ/ΔΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/ΤΜ. ΑΝΑΛΥΣ. ΑΝΤΙΜΕΤ. ΕΓΚΛΗΜ)  με θέμα την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, διατάχθηκε από την ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας η αναχώρηση για έναν μήνα, μιας υποομάδας Π.Κ.Ε. από τη Δ. Α. Καρδίτσας, με 5μελη σύνθεση για κάλυψη των ανωτέρω υπηρεσιακών αναγκών.

Αν και η ενίσχυση μιας άλλης υπηρεσίας από Ομάδες Π.Κ.Ε. δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο για κάλυψη έκτακτων η άλλων υπηρεσιακών αναγκών, δυστυχώς όταν οι αποσπάσεις συνεχίζονται από τις ίδιες Αστυνομικές διευθύνσεις και με άγνωστη χρονική διάρκεια, επιφέρουν περισσότερα προβλήματα στους υπηρετούντες συναδέλφους των ομάδων αυτών, στις οικογένειες και στις υπηρεσίες τους, από εκείνα που επιχειρούνται να επιλυθούν.

Σ αυτό το σημείο θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι συνάδελφοι των αΟμάδων Π.Κ.Ε. της Δ.Α Καρδίτσας δεν ξεπερνούν τους δέκα (10)και διατίθενται καθημερινά κυρίως σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα αστυνομεύοντας τρεις (3) από τους μεγαλύτερους μόνιμους οικισμούς Ρομά στη χώρα μας, που σημαίνει ότι κάθε μακρά απουσία των ομάδων αυτών είναι ιδιαίτερα αισθητή, ιδίως μετά την απόφαση σας να διακόψετε οριστικά την απόσπαση της ενισχυτικής δύναμης που είχε έρθει για να βοηθήσει στην αστυνόμευση μιας ιδιαίτερης περιοχής και που τώρα αποδυναμώνεται περισσότερο με αποφάσεις που κάνουν εκπτώσεις στην ασφάλεια των μόνιμων κατοίκων του Νομού μας.

Κύριε Αρχηγέ, αν το να υπηρετείς σε μια ειδική ομάδα, η επιβράβευση που λαμβάνεις κάθε τόσο, είναι η παντελής έλλειψη οικογενειακής γαλήνης, άγχος και επιπλέον σωματική και ψυχική επιβάρυνση με αλλότρια καθήκοντα που βάζουν τέλος στη βασική αρχή συστάσεως και θεμέλιο λίθο λειτουργίας των ειδικών ομάδων, μας κάνει να αναρωτιόμαστε εάν στο τέλος θα παραμείνουν επιθυμούντες συνάδελφοι για να συνεχίζουν να τις στελεχώνουν, καθώς οι αιτήσεις φυγής προς άλλες υπηρεσίες πλέον έχουν κορυφωθεί.

Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε όπως, όταν οι έκτακτες ή άλλες υπηρεσιακές ανάγκες συνεχίζουν επί μακρόν και για άγνωστο χρονικό διάστημα να υφίστανται, να υπάρχει εκτίμηση και ειδικός επιχειρησιακός επανασχεδιασμός, που να επιτρέπει την αποδέσμευση των Ομάδων Π.Κ.Ε. ή άλλων ειδικών ομάδων και αντικατάσταση τους από επιθυμούντες Αστυνομικούς απ’ ολόκληρη τη χώρα με έξοδα δημοσίου, δίχως να δημιουργούνται προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και στους οικογενειακούς προγραμματισμούς των συναδέλφων μας.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες