Έτσι θα αφήσουμε πίσω μας τον κορονοϊό – «Προϋπόθεση, η μεγάλη έκθεση στην Όμικρον» (βίντεο)

Ο πρύτανης το Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Θάνος Δημόπουλος μίλησε για τον τρόπο που θα μπορέσει η χώρα να νικήσει στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.
Σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της «μάχης» της με τον κορονοϊό βρίσκεται η Ελλάδα, που καλείται να αντιμετωπίσει την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία έχει επιφέρει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων.
Παρά το γεγονός ότι η Όμικρον φέρεται να προκαλεί ήπια συμπτωματολογία, δεν παύει να επιβαρύνει τα Συστήματα Υγείας και να ευθύνεται για τη ραγδαία άνοδο των μολύνσεων.
Σε αυτό το κλίμα, ανοίγουν τη Δευτέρα, 10 του μήνα, με αλλαγμένο πρωτόκολλο, τα σχολεία σε όλη τη χώρα, με μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και ειδικούς να είναι διχασμένοι.
«Η Όμικρον έχει φτάσει στην κορύφωσή της»
«Σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη τα σχολεία ανοίγουν», είπε, μιλώντας στο MEGA, ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης ΕΚΠΑ, επισημαίνοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία επικρατεί, φαίνεται να έχει φτάσει στην κορύφωσή της.
«Να δούμε την αισιόδοξη πλευρά και τα δεδομένα που δείχνουν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον που επικρατεί, έχει φτάσει στην κορύφωσή του στα ευρωπαϊκά κράτη. Είναι κρίσιμο να δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες δύο εβδομάδες».
Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, εντός του Γενάρη θα αρχίσει η αποκλιμάκωση της «Όμικρον» και στη χώρα μας.
«Σε αυτήν τη φάση αυτό που έχει νόημα είναι να καταλάβουμε τα μέτρα, να προσπαθήσουμε να τα εφαρμόσουμε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση μέσα σε μια εβδομάδα. Είναι ένα δυναμικό φαινόμενο που απαιτεί παρακολούθηση».
«Η “Όμικρον” να σκεπάσει τη “Δέλτα”»
Όσο για το πότε θα ξεμπερδέψουμε οριστικά με την πανδημία, ο κ. Δημόπουλος αναφέρει τις προϋποθέσεις που θα αφήσουν πίσω τον κορωνοϊό.
«Δεν έχει νόημα να κάνει κανείς προβλέψεις. Αναλύοντας τα δεδομένα και παρακολουθώντας τη φυσική εξέλιξη των πανδημιών, αναμένουμε ότι θα έχουμε μια σημαντική αποκλιμάκωση, μια μετατροπή της πανδημίας σε ενδημική νόσο.
Προϋπόθεση, η μεγάλη έκθεση στην “Όμικρον” να μας δώσει ανοσία για το στέλεχος Δέλτα, δηλαδή η “Όμικρον” να σκεπάσει τη “Δέλτα”».
Δεύτερη σημαντική προϋπόθεση, να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί παγκοσμίως, «ιδίως σε πολυπληθή κράτη που το ποσοστό παραμένει χαμηλό».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λύτρας για Παναγιωτόπουλο: «Υπάρχει και άλλο βίντεο, να ερευνηθεί αν υπάρχουν ανήλικα θύματα – Έχω και άλλες καταγγελίες»
Βίντεο ντοκουμέντο – Συνοριοφύλακες στον Έβρο τσάκωσαν λαθροδιακινητές «με τη γίδα στην πλάτη»
Αποκλειστικό L&O – Ένοπλη ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Βάρη
Κηδειόχαρτα στη Θεσσαλονίκη κατά του Πρύτανη ΑΠΘ – «Επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του» (βίντεο & εικόνα)
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες