Έβρος: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των μεταναστών που βρέθηκαν γυμνοί στα ελληνοτουρκικά σύνορα – «Οι Τούρκοι μας έγδυσαν και μας χτύπησαν»

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των 92 γυμνών μεταναστών στον Έβρο για τα όσα τράβηξαν.

Οι Τούρκοι αστυνομικοί τους έγδυσαν, τους διέλυσαν κάθε αξιοπρέπεια και τους χτυπούσαν πριν τους παρατήσουν γυμνούς να ξεπαγιάζουν στην κοίτη του ποταμού Έβρου, όπως μεταδίδει το Mega.

Ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές περιέγραψε την κακομεταχείριση από τις τουρκικές αρχές, ενώ σημείωσε πως οι Τούρκοι αστυνομικοί τους οδήγησαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τους αφαίρεσαν τα ρούχα και τα παπούτσια.

«Είμαι από το Μπανγκλαντές και στις 13 Οκτωβρίου του 2022, με συνέλαβε η Αστυνομία στην Τουρκία. Αφού είπα στους αστυνομικούς ότι θέλω να πάω στην Ελλάδα, με συνέλαβαν και μου είπαν ότι θα με πάνε αυτοί στην Ελλάδα. Oι αστυνομικοί μάς οδήγησαν με τα πόδια κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Μάς έλεγαν να πάμε γρήγορα και μας χτυπούσαν με τα ξύλα που κρατούσαν. Όταν φτάσαμε κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα, μας έβγαλαν τα ρούχα και τα παπούτσια και μας έβαλαν στην καρότσα των φορτηγών».

Ένας άλλος μετανάστης, από το Αφγανιστάν συμπλήρωσε πως οι τουρκικές αρχές πήραν το κινητό και τα χρήματά του όταν τον συνέλαβαν.

«Είμαι από το Αφγανιστάν και στις 13 Οκτωβρίου περίπου στις 10.30 το βράδυ με συνέλαβε η Αστυνομία στην Τουρκία γιατί ήμουν παράνομος και ήθελα να έρθω στην Ελλάδα. Τότε μου πήραν το κινητό και τα λεφτά μου και μας συνέλαβαν. Πίσω μας ερχόταν ένα στρατιωτικό όχημα. Κάποια στιγμή συναντηθήκαμε με ένα άλλο γκρουπ με μετανάστες γύρω από τους οποίους ήταν άλλοι Τούρκοι αστυνομικοί που ξεγύμνωσαν και αυτούς».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες