Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Στους γονείς της 31χρονης η επιμέλεια του παιδιού της

«Οι μητρικοί παππούδες μπορούν να μεγαλώσουν τον ανήλικο και να τον υποστηρίξουν σε όλα τα στάδια της ζωής του, όπως εξάλλου έκαναν και μέχρι σήμερα, καθώς το περιβάλλον που το προσφέρουν εμπνέει εμπιστοσύνη και θα λειτουργήσει θετικά προς την ανάπτυξη του παιδιού και έχουν διάθεση συνεργασίας με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου». Αυτό αναφέρει σε διάταξή της η εισαγγελέας ανηλίκων Αθηνών η οποία έχει χειριστεί το ζήτημα της ανάθεσης της προσωρινής επιμέλειας του παιδιού που έχασε την 31χρονη μητέρα του τον περασμένο Ιούλιο στη Δάφνη. Η νεαρή γυναίκα και μητέρα του παιδιού δολοφονήθηκε από τον άντρα της, ένα έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Ο δράστης ομολόγησε μάλιστα στις αρχές τη δολοφονία της γυναίκας του και αμέσως μετά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές είχε κριθεί προφυλακιστέος.
Τώρα, η εισαγγελέας με τη διάταξή της, λαμβάνοντας υπόψη της και τα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες, ανέθεσε την προσωρινή επιμέλεια του παιδιού στους παππούδες του, γονείς του θύματος.
Μάλιστα, στη διάταξή της (481/2021), η εισαγγελέας διαπιστώνει πως ο πατέρας του παιδιού και καθ΄ ομολογίαν δολοφόνος της μητέρας του δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην άσκηση του ρόλου του. «Η δύσκολη προσπάθεια επαναφοράς σε κάποια μορφή κανονικότητας …βρήκε σύμμαχο την ορθή διάταξη της κυρίας Εισαγγελέως για ανάθεση της προσωρινής επιμέλειας του ανηλίκου τέκνου της εκλιπούσης, στους γονείς της», επισήμανε ο δικηγόρος της οικογενείας της 31χρόνης, Γιάννης Γλύκας, σχολιάζοντας την εισαγγελική διάταξη.
Πλέον, οι παππούδες του παιδιού μετά την έκδοση της εισαγγελικής διάταξης έχουν δικαίωμα από το νόμο, εντός 30 ημερών, να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια για να τους ανατεθεί η μόνιμη οριστική του παιδιού.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες