«Καθημερινή»: Η γραμμή Δένδια εκφράζει τη συντριπτική πλειονότητα της ΝΔ – Γιατί προκάλεσε νευρική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Με σχόλιό της η στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινή» αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους η παρουσία του Δένδια στην Άγκυρα προκάλεσε νευρική κρίση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει ότι η λογική που επικράτησε στην Άγκυρα αποτελεί τη συντριπτική πλειονότητα του κόμματος.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Εσωκομματικό αντίκτυπο στον ΣΥΡΙΖΑ είχε η παρουσία του Ν. Δένδια στην Αγκυρα, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση διχάστηκε από τα όσα είπε ο ΥΠΕΞ. Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε κεντρικά μια πονηρή ανακοίνωση, που στήριζε σαφώς τη σκληρή στάση του υπουργού Εξωτερικών, αλλά «άδειαζε» το Μαξίμου για έλλειψη γραμμής. Πρόκειται για την πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να πολιτεύεται με γνώμονα το πώς θα σπείρει έριδες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Η «πατριωτική» προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άρεσε σε όλους εντός του κόμματος. Χαρακτηριστικό είναι πως πριν καν εκδoθεί η ανακοίνωση, ο Θ. Θεοχαρόπουλος είχε σπεύσει να σχολιάσει στο Facebook καθ’ όλα επικριτικά την εμφάνιση Δένδια. Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Κ.Ο. έλεγε πως «η προσπάθεια επίλυσης των θεμάτων στη βάση του διεθνούς δικαίου αντικειμενικά πήγε πίσω» και η επίσκεψη «κρίνεται αποτυχημένη».
Το απόγευμα της Παρασκευής, ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλου, ο οποίος πάλι πήρε θέση υπέρ του… Δένδια, τονίζοντας πως ο ΥΠΕΞ «διατύπωσε ορθά και ως όφειλε τις πάγιες ελληνικές θέσεις». Η στήριξη ΣΥΡΙΖΑ σε Δένδια έχει προκαλέσει νευρική κρίση στο εσωτερικό του κόμματος που παλεύει ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικές τάσεις. Από τη μια αντιλήψεις που έρχονται απευθείας από το ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ και από την άλλη απόψεις βασισμένες στην εκσυγχρονιστική λογική. Κάποιος βέβαια θα πει πως αντίστοιχα και στο εσωτερικό της Ν.Δ. υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στα εθνικά. Αυτό που αλλάζει όμως είναι η ποσόστωση. Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι σχεδόν μοιρασμένα, ενώ στη Ν.Δ. η λογική που είδαμε να εμφανίζεται στην Αγκυρα αποτελεί τη συντριπτική πλειονότητα του κόμματος».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες