Ιβάνοφ: «Η Βουλγαρία πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία και με όπλα»

Ο Χρίστο Ιβάνοφ, ο συμπρόεδρος της Δημοκρατικής Βουλγαρίας δήλωσε σήμερα Σάββατο (19/03) στο Darik Radio ότι η Σόφια θα πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία στον πόλεμο κατά της Ρωσίας με όποιον τρόπο μπορεί, μεταξύ άλλων και με την προμήθεια όπλων, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου αυτού του συνασπισμού που αποτελούν τρία κόμματα (“Ναι, Βουλγαρία!”, “Δημοκράτες για Ισχυρή Βουλγαρία” και “Οι Πράσινοι”).

«Είναι απολύτως γελοίο να λέμε ότι η προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία θα μας έκανε μέρος του πολέμου. Η Βουλγαρία είναι ήδη μέρος του πολέμου», δήλωσε ο Ιβάνοφ. Η Δημοκρατική Βουλγαρία έχει την έκτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα σε σύνολο επτά και ανήκει στον τετρακομματικό κυβερνητικό συνασπισμό.

«Η καλύτερη άμυνά μας είναι να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας»

Ο Ιβάνοφ δήλωσε: «Είμαστε μέρος αυτού του πολέμου γιατί είμαστε ενδιαφερόμενο μέρος με πολύ άμεσο τρόπο. Συνορεύουμε με την εμπόλεμη ζώνη. Το σημαντικό είναι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας. Η καλύτερη άμυνά μας είναι να σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με τον Ιβάνοφ, η πρόθεση να πληρωθούν 300 εκατομμύρια λέβα για μια αναβάθμιση του ρωσικής (σοβιετικής) κατασκευής μαχητικού αεροσκάφους MiG της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας καθιστά επίσης τη Βουλγαρία μέρος του πολέμου – αλλά στο πλευρό του Πούτιν. «Αν δώσουμε στην Ουκρανία αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη, είμαστε μέρος του πολέμου, αλλά αν δώσουμε χρήματα στον Πούτιν, δεν είμαστε, σωστά; Αυτό είναι γελοίο».

«Είναι προς το συμφέρον μας να υπερισχύσει η Ουκρανία. Συνεπώς, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε», υπογράμμισε.

Το ενδεχόμενο η Βουλγαρία να προμηθεύσει όπλα (αντιαεροπορικά συστήματα) και/ή πυρομαχικά την Ουκρανία αναμενόταν να βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ ‘Οστιν στη Βουλγαρία χθες, Παρασκευή και σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ δήλωσε σήμερα ότι το θέμα δεν εξετάστηκε μεταξύ του ίδιου και του ‘Οστιν.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες